Zingend het sinterklaasfeest tegemoet: Een verzameling van populaire en minder bekende liederen

Zingend het sinterklaasfeest tegemoet: Een verzameling van populaire en minder bekende liederen

Zingend het sinterklaasfeest tegemoet: Een verzameling van populaire en minder bekende liederen

Het sinterklaasfeest is een van de leukste en meest feestelijke periodes van het jaar. Een belangrijk onderdeel van deze traditie is het zingen van sinterklaasliedjes. Of je nu jong of oud bent, het zingen van deze liedjes zorgt voor een gezellige sfeer en brengt iedereen in de juiste stemming. In dit artikel verzamelen we een gevarieerde selectie van populaire en minder bekende sinterklaasliedjes.

Populaire Sinterklaasliedjes

Zie Ginds Komt de Stoomboot

Een echte klassieker: “Zie ginds komt de stoomboot”. Dit vrolijke liedje wordt al decennialang gezongen en vertelt het verhaal van de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten in Nederland. Het is een echte opwarmer voor het feest en wordt vaak gezongen wanneer de kinderen de stoomboot van Sinterklaas zien aankomen.

Sinterklaas Kapoentje

Een ander bekend sinterklaasliedje is “Sinterklaas Kapoentje”. Dit vrolijke deuntje gaat over de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. Het wordt vaak gezongen terwijl de kinderen hun schoen zetten in de hoop op lekkers en cadeautjes van Sinterklaas.

Hij Komt, Hij Komt

“Hij komt, hij komt” is een vrolijk liedje waarin de komst van Sinterklaas uitgebreid wordt gevierd. Het liedje wordt gezongen om de spanning op te bouwen en de kinderen nog enthousiaster te maken voor de komst van de goedheiligman. Een absolute favoriet tijdens het sinterklaasfeest.

Minder bekende Sinterklaasliedjes

Sinterklaasje Kom Maar Binnen

Dit vrolijke liedje is minder bekend, maar zeker de moeite waard om te zingen tijdens het sinterklaasfeest. Het gaat over de komst van Sinterklaas en de warme ontvangst die hij krijgt van de kinderen. Een hartverwarmend liedje dat zorgt voor extra gezelligheid.

O, Kom Er Eens Kijken

“O, Kom Er Eens Kijken” is een liedje dat vaak gezongen wordt wanneer Sinterklaas en zijn Pieten cadeautjes uitdelen. Het beschrijft de vreugde en opwinding die ontstaat wanneer de kinderen hun cadeautjes mogen uitpakken. Een minder bekend liedje, maar zeker niet minder leuk om te zingen.

Dag Sinterklaasje

Het liedje “Dag Sinterklaasje” wordt vaak gezongen wanneer het sinterklaasfeest weer ten einde loopt. Het is een afscheidsliedje waarin de kinderen Sinterklaas bedanken voor zijn bezoek en hem een goede reis terug naar Spanje wensen. Een ontroerend en sfeervol liedje dat de afsluiting van het sinterklaasfeest markeert.

Het zingen van sinterklaasliedjes zorgt voor een bijzondere en feestelijke sfeer tijdens het sinterklaasfeest. Of je nu kiest voor de bekende klassiekers of de minder bekende liederen, de gezelligheid zal er niet minder om zijn. Geniet van het zingen en maak het sinterklaasfeest onvergetelijk!

Disclaimer: Dit artikel is slechts bedoeld ter inspiratie en bevat geen formele adviezen.

Reacties zijn gesloten.