Vier Sinterklaas op speelse wijze met deze geweldige spelletjes

Vier Sinterklaas op speelse wijze met deze geweldige spelletjes

Vier Sinterklaas op speelse wijze met deze geweldige spelletjes

Sinterklaasliedjesquiz

Een van de beste manieren om in de Sinterklaasstemming te komen is door het zingen van traditionele Sinterklaasliedjes. Organiseer een Sinterklaasliedjesquiz waarbij je de teksten van bekende Sinterklaasliedjes deelt en de deelnemers moeten raden welk lied het is. Dit spel is gegarandeerd plezier voor jong en oud!

Pakjes om de beurt uitpakken

Een andere leuke manier om Sinterklaas te vieren, is door cadeautjes om de beurt uit te pakken. Verdeel de cadeautjes onder de deelnemers en maak er een spel van. Bijvoorbeeld, gooi met een dobbelsteen en degene die het hoogste aantal ogen gooit, mag een cadeau uitpakken. Op deze manier wordt het uitpakken van cadeautjes een gezamenlijke activiteit waar iedereen plezier aan beleeft.

Chocolademunten speurtocht

Organiseer een speurtocht waarbij de deelnemers op zoek gaan naar chocolademunten. Verstop de munten in verschillende kamers of buiten in de tuin. Geef de deelnemers hints of aanwijzingen om de munten te vinden. Dit spel is vooral leuk voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich hiermee vermaken. Wie vindt de meeste chocolademunten?

Sinterklaasbingo

Een klassiek spel met een Sinterklaastwist: Sinterklaasbingo! Maak bingokaarten met afbeeldingen van typische Sinterklaasitems zoals pepernoten, cadeautjes en de staf van Sinterklaas. Trek kaartjes met afbeeldingen uit een zak en de deelnemers mogen deze afbeeldingen afstrepen op hun bingokaarten. Wie als eerste een rijtje of een volle kaart heeft, wint de bingo!

Sinterklaas memory

Een spel dat niet mag ontbreken tijdens een Sinterklaasviering is Sinterklaas memory. Maak kaartjes met afbeeldingen van Sinterklaas, Zwarte Piet, cadeautjes en andere Sinterklaasgerelateerde items. Leg de kaartjes face down op tafel en laat de deelnemers om de beurt twee kaartjes omdraaien. Het doel is om zoveel mogelijk setjes van twee dezelfde kaartjes te vinden. Wie heeft het beste geheugen en kan de meeste setjes vinden?

Conclusie

Met deze geweldige spelletjes kan je Sinterklaas op een speelse en plezierige manier vieren. Of je nu met vrienden of met familie speelt, deze activiteiten zorgen voor veel lachende gezichten en een gezellige sfeer. Dus haal de pepernoten en chocolademelk tevoorschijn en geniet samen van een onvergetelijke Sinterklaaservaring!

Reacties zijn gesloten.