Verzamelplezier met Sinterklaas: Speel deze leuke spelletjes met familie en vrienden

Verzamelplezier met Sinterklaas: Speel deze leuke spelletjes met familie en vrienden

Verzamelplezier met Sinterklaas: Speel deze leuke spelletjes met familie en vrienden

Het is weer bijna zover: Sinterklaas komt eraan! Naast het uitpakken van cadeautjes en het zingen van sinterklaasliedjes, is het ook leuk om spelletjes te spelen met familie en vrienden tijdens deze gezellige periode. In dit artikel bespreken we een aantal leuke spelletjes die zorgen voor verzamelplezier met Sinterklaas.

Het pepernotenspel

Het pepernotenspel is een klassiek Sinterklaas spel waar jong en oud van kan genieten. Het enige wat je nodig hebt, zijn een dobbelsteen en een flinke hoeveelheid pepernoten. De spelregels zijn eenvoudig: iedere speler gooit om de beurt met de dobbelsteen en moet het aantal gegooide ogen aan pepernoten in zijn of haar hand nemen. De speler die als eerste alle pepernoten heeft verzameld, is de winnaar.

Het surprisespel

Het surprisespel is een creatief spel waarbij het draait om het maken en uitpakken van surprises. Voorafgaand aan het spel maken alle deelnemers een surprise voor een andere speler. De surprises worden op pakjesavond aan elkaar gegeven. Bij het uitpakken van de surprise hoort ook een gedicht, dat hints geeft over de inhoud van de surprise. Naast het uitpakken van de surprise worden er ook punten gegeven voor de originaliteit en creativiteit van de surprise en het gedicht. Zo wordt het surprisespel een feestelijke en verrassende activiteit voor jong en oud.

De zak van Sinterklaas

Het spel ‘De zak van Sinterklaas’ is een variant op de welbekende stoelendans. Bij dit spel worden er geen stoelen gebruikt, maar zakken die symbool staan voor de zak van Sinterklaas. De spelers dansen in een kring terwijl de muziek speelt. Zodra de muziek stopt, moet elke speler zo snel mogelijk in een zak stappen. Er wordt steeds één zak minder neergelegd, waardoor er telkens iemand afvalt. Degene die uiteindelijk als laatste overblijft, is de winnaar van het spel.

Het schoenenspel

Een ander leuk spel dat je kunt spelen met Sinterklaas is het schoenenspel. Leg alle schoenen van de deelnemers in het midden van de kamer en verstop hierin verschillende cadeautjes. Om de beurt mogen de spelers een schoen kiezen waaruit ze een cadeautje mogen halen. Dit spel zorgt voor de nodige spanning en verrassing, aangezien je nooit weet welk cadeautje er in de schoen verstopt zit.

Het pepernootjesspel

Het pepernootjesspel is een leuk en uitdagend spel waarbij je snel moet reageren. Verdeel een flinke hoeveelheid pepernoten over een aantal bakjes en plaats deze op een tafel. De spelers zitten om de tafel en zodra het startsein wordt gegeven, moet je zo snel mogelijk proberen om zoveel mogelijk pepernoten op te eten met behulp van een klein schepje. Degene die aan het einde de meeste pepernoten heeft gegeten, is de winnaar.

Het zaklopen

Zaklopen is een spel dat perfect past bij de sfeer van Sinterklaas. Verdeel de spelers in twee teams en geef elk team een grote jutezak. De spelers stappen in de zak en moeten proberen om zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen. Dit spel zorgt gegarandeerd voor de nodige hilariteit en plezier, zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers.

Door deze leuke spelletjes te spelen met familie en vrienden tijdens Sinterklaas, zorg je voor extra plezier en gezelligheid. Of je nu houdt van creatief bezig zijn, actief bewegen of gewoon lekker snoepen, er is voor ieder wat wils. Dus verzamel je geliefden bij elkaar en geniet van een onvergetelijke en vrolijke pakjesavond met leuke spelletjes!

Reacties zijn gesloten.