Verander je huis in een Sinterklaasparadijs met deze 10 inspirerende decoratietips

Verander je huis in een Sinterklaasparadijs met deze 10 inspirerende decoratietips

Verander je huis in een Sinterklaasparadijs met deze 10 inspirerende decoratietips

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk een prachtig versierd huis. Wil jij je huis omtoveren tot een waar Sinterklaasparadijs? Met deze 10 inspirerende decoratietips zorg je voor een feestelijke sfeer en creëer je een warm welkom voor de Sint en zijn Pieten.

1. Sint en Piet decoraties aan de muur

Maak van je muur een feestelijk canvas met Sinterklaasdecoraties. Hang bijvoorbeeld kleurrijke Sint en Piet maskers op of kies voor mooie posters van Sinterklaas en zijn Pieten. Je kunt ook zelf aan de slag gaan met knutselmateriaal en je eigen unieke decoraties maken.

2. Sfeervolle verlichting

Creëer een warme en gezellige sfeer met sfeerverlichting. Hang gezellige lichtslingers met Sinterklaasfiguurtjes op of plaats kaarsen in mooie Sinterklaashouders. Let hierbij wel op de veiligheid en zorg ervoor dat de kaarsen niet onbeheerd branden.

3. Een gezellige Sinterklaashoek

Richt een speciale hoek in je huis in als Sinterklaashoek. Plaats hier bijvoorbeeld de stoel van Sinterklaas, omringd door cadeautjes en versieringen. Leg ook wat stro neer voor een extra authentieke touch. Dit wordt dé plek waar de cadeautjes uitgepakt worden en waar foto’s met de Sint kunnen worden gemaakt.

4. Versierde ramen

Gebruik speciale Sinterklaasstickers om je ramen te versieren. Kies voor afbeeldingen van Sinterklaas, Pieten of mooie versieringen. Hiermee geef je niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van je huis een feestelijk tintje.

5. Sinterklaasboom

Maak een eigen Sinterklaasboom. Dit kan bijvoorbeeld een grote tak zijn, versierd met mini-Sinterklaasjes, Pieten en cadeautjes. Hang hier ook je mooiste zelfgemaakte knutselwerkjes in. Zo creëer je een unieke kerstboom met een Sinterklaasthema.

6. Cadeautjestafel

Zorg voor een speciale tafel waarop alle cadeautjes mooi uitgestald kunnen worden. Maak het extra feestelijk door de tafel te versieren met kleurrijke tafelkleden, Sinterklaasconfetti en bijpassende decoraties. Zo wordt het uitpakken van de cadeautjes een echt feestje.

7. Sinterklaasslingers

Hang vrolijke Sinterklaasslingers op door je hele huis. Deze slingers geven direct een feestelijke sfeer en zorgen voor een vrolijke uitstraling. Je kunt ze kopen in verschillende kleuren en formaten, maar je kunt ze ook zelf maken met gekleurd papier en wat vrolijke knutselspullen.

8. Tafeldecoratie met Sinterklaasthema

Maak je eettafel extra feestelijk met tafeldecoratie in Sinterklaasthema. Kies voor rood, groen en geel servies, of gebruik leuke Sinterklaas placemats. Zet ook een mooi middenstuk op tafel, bijvoorbeeld een Sinterklaasbeeldje of een mooie schaal met pepernoten en chocoladeletters.

9. Knutselwerkjes als decoratie

Laat je kinderen creatief bezig zijn en maak samen mooie knutselwerkjes als decoratie. Denk aan mooie tekeningen, knutsel Pietjes of versierde schoentjes. Deze kunstwerkjes kunnen vervolgens een speciaal plekje krijgen in het huis, bijvoorbeeld op de vensterbank of aan de muur.

10. Sinterklaasgeur in huis

Maak gebruik van geurkaarsen, wierook of speciale Sinterklaasgeurverspreiders om een heerlijke Sinterklaasgeur in huis te creëren. Denk aan geuren zoals kaneel, speculaas of mandarijn. Dit zorgt niet alleen voor een feestelijke sfeer, maar ook voor een extra beleving van het Sinterklaasfeest.

Met deze 10 inspirerende decoratietips creëer je een echt Sinterklaasparadijs in je huis. Laat de Sint en zijn Pieten zich welkom voelen en geniet samen met je familie van een gezellige en feestelijke tijd. Veel plezier met het versieren en vieren van Sinterklaas!

Reacties zijn gesloten.