Stap in de voetsporen van Sinterklaas in Spanje

Stap in de voetsporen van Sinterklaas in Spanje

Stap in de voetsporen van Sinterklaas in Spanje

Een reis naar het land van Sinterklaas

Ben je een liefhebber van Sinterklaas en zijn traditionele feest? Dan is een reis naar Spanje, het land waar de Goedheiligman vandaan komt, een geweldige ervaring. Stap in zijn voetsporen en ontdek de fascinerende geschiedenis en tradities van Sinterklaas.

De oorsprong van Sinterklaas in Spanje

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat Sinterklaas oorspronkelijk uit Spanje komt. Volgens de legende was Sinterklaas een bisschop genaamd Nicolaas van Myra, die in de 4e eeuw in Turkije leefde. Na zijn dood werden zijn relieken naar Italië gebracht en later werden ze naar Spanje overgebracht.

Een bezoek aan Valencia

Een van de beste plekken om Sinterklaas en zijn feest in Spanje te ervaren, is Valencia. Hier wordt op 6 december groot feest gevierd ter ere van de beschermheilige van de stad, San Nicolás. Dit feest staat bekend als “La Fiesta de San Nicolás” en is een kleurrijk spektakel vol parades, muziek en dans.

Het Santa Claus Museum in Madrid

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Sinterklaas, breng dan een bezoek aan het Santa Claus Museum in Madrid. Hier kom je alles te weten over Sinterklaas en zijn evolutie door de eeuwen heen. Het museum biedt een unieke kans om de oude tradities en feesten van Sinterklaas te ontdekken.

Een boottocht door de haven van Barcelona

Een andere leuke activiteit is een boottocht door de haven van Barcelona, waar je de aankomst van Sinterklaas kunt beleven. Elk jaar komt Sinterklaas hier met zijn stoomboot aan, vergezeld door zijn trouwe Pieten. Kinderen kijken vol enthousiasme toe terwijl de Goedheiligman aan wal stapt en de stad begroet.

Traditionele lekkernijen proeven

Ten slotte is een bezoek aan Spanje tijdens de Sinterklaasperiode niet compleet zonder de traditionele lekkernijen te proeven. Denk aan de heerlijke marsepein, chocoladeletters en pepernoten. Lokale bakkerijen en winkels zijn gevuld met deze heerlijkheden, waardoor je de echte Sinterklaassfeer kunt ervaren.

Geniet van een onvergetelijke Sinterklaaservaring in Spanje

Of je nu een fan bent van Sinterklaas of gewoon geïnteresseerd bent in de Spaanse cultuur, een reis naar Spanje tijdens de Sinterklaasperiode zal een geweldige ervaring zijn. Stap in de voetsporen van Sinterklaas, ontdek de rijke geschiedenis en geniet van de feestelijke tradities die het land te bieden heeft. Vergeet vooral niet te genieten van de overheerlijke lekkernijen die deze tijd van het jaar met zich meebrengt. Een bezoek aan Spanje tijdens het Sinterklaasfeest zal zeker een onvergetelijke en betoverende ervaring zijn.

Reacties zijn gesloten.