Stap in de voetsporen van Sinterklaas in Spanje

Stap in de voetsporen van Sinterklaas in Spanje

Stap in de voetsporen van Sinterklaas in Spanje

Sinterklaas in Spanje

De Spaanse connectie van Sinterklaas

Sinterklaas is een van de bekendste figuren in de Nederlandse cultuur. Jaarlijks komt hij aan met zijn stoomboot vol cadeautjes en lekkernijen. Maar wist je dat Sinterklaas eigenlijk een sterke band heeft met Spanje? Het land waar hij vandaan komt en waar hij zijn basis heeft. In dit artikel nodigen we je uit om in de voetsporen van Sinterklaas te stappen en meer te ontdekken over zijn Spaanse connectie.

Valencia: de thuisbasis van Sinterklaas

Hoewel Sinterklaas in Nederland wordt gevierd, heeft hij zijn thuisbasis in Valencia, een prachtige stad aan de oostkust van Spanje. Hier komt hij jaarlijks aan met zijn boot, waarna hij zijn intrek neemt in het prachtige stadhuis van Valencia. Dit gebouw, ook bekend als het “Palau de l’Almudaina”, fungeert als zijn hoofdkwartier tijdens zijn verblijf in Spanje.

Een bezoek aan het Sinterklaasmuseum

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis en tradities van Sinterklaas? Breng dan een bezoek aan het Sinterklaasmuseum in Valencia. Hier ontdek je alles over het ontstaan van Sinterklaas, zijn reis vanuit Spanje naar Nederland en de verschillende gebruiken en rituelen die met dit feest gepaard gaan. Een unieke ervaring die je niet wilt missen!

Sfeervolle straten en markten in Spanje

Tijdens de periode voor Sinterklaas verandert ook Spanje in een feestelijke sfeer. De straten worden versierd met kleurrijke lichtjes en overal zie je afbeeldingen van Sinterklaas en zijn trouwe helper, Zwarte Piet. Ook zijn er tal van markten waar je terecht kunt voor originele cadeaus, snoepgoed en lekkernijen die typisch zijn voor deze tijd van het jaar.

Sinterklaasintocht in Nederland

Natuurlijk wil je na je bezoek aan Spanje ook de Nederlandse traditie rond Sinterklaas meemaken. De jaarlijkse Sinterklaasintocht is een spectaculair evenement dat door duizenden mensen wordt bijgewoond. Hier zie je Sinterklaas en al zijn Pieten aankomen in Nederland, met cadeautjes voor alle kinderen. Een magisch moment dat je niet snel zult vergeten.

Conclusie

Door de voetsporen van Sinterklaas te volgen, krijg je niet alleen een uniek inzicht in zijn Spaanse connectie, maar maak je ook kennis met de rijke tradities en gebruiken die rondom dit feest bestaan. Een bezoek aan Valencia en het Sinterklaasmuseum is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Sinterklaas. En vergeet ook zeker niet de Sinterklaasintocht in Nederland bij te wonen, een belevenis op zich.

Reacties zijn gesloten.