Speurtocht naar de verborgen schatten van Sinterklaas in Spanje

Speurtocht naar de verborgen schatten van Sinterklaas in Spanje

Op speurtocht naar de verborgen schatten van Sinterklaas in Spanje

Sinterklaas en zijn schatten

Sinterklaas, ook wel bekend als Sint Nicolaas, is een dolgeliefde figuur in Nederland en België. Ieder jaar komt hij op 5 december naar Nederland om cadeautjes te brengen aan kinderen. Maar wist je dat de schatten van Sinterklaas zich eigenlijk in Spanje bevinden? Tijd dus om op speurtocht te gaan naar deze verborgen schatten.

Het verhaal achter Sinterklaas

De oorsprong van Sinterklaas ligt in de legendes rondom de heilige Nicolaas, die in de 4e eeuw na Christus bisschop was van Myra in het huidige Turkije. Sint Nicolaas werd vooral bekend door zijn goede daden en het uitdelen van cadeaus aan kinderen in nood. Na zijn dood werden zijn relieken overgebracht naar Bari in Italië, waar ze nog altijd worden vereerd.

Sinterklaas in Spanje

Maar hoe zit het dan met de schatten van Sinterklaas in Spanje? Volgens de legende zou Sinterklaas na zijn dood zijn begraven in Spanje. Zijn laatste rustplaats bevindt zich in de kathedraal van Valencia. Maar dat is niet het enige wat Spanje te bieden heeft als het aankomt op de schatten van Sinterklaas.

Het kasteel van Sinterklaas

In de stad Alcoy, gelegen aan de Costa Blanca, bevindt zich het kasteel van Sinterklaas. Dit kasteel is een belangrijke toeristische attractie en wordt gezien als een van de verblijfplaatsen van Sinterklaas in Spanje. Hier zijn vele schatten te vinden, zoals oude documenten, foto’s en persoonlijke bezittingen van Sinterklaas.

De straten van Sinterklaas

De stad Madrid is ook een belangrijke plek als het gaat om de schatten van Sinterklaas. Jaarlijks vindt hier de parade van Sinterklaas plaats, waarbij de straten worden gevuld met vrolijke liedjes, dansende pieten en uiteraard Sinterklaas zelf. Deze parade is een spektakel waar jong en oud van kunnen genieten.

Op zoek naar de schatten

Als je geïnteresseerd bent in de schatten van Sinterklaas, kun je een bezoek brengen aan verschillende plaatsen in Spanje. Naast Valencia, Alcoy en Madrid zijn ook steden zoals Barcelona en Cádiz bekend vanwege hun Sinterklaastradities. Hier kun je ronddwalen in de oude straatjes, op zoek gaan naar aanwijzingen en genieten van alles wat met Sinterklaas te maken heeft.

Slotwoord

De schatten van Sinterklaas ontdekt

Het moge duidelijk zijn dat de schatten van Sinterklaas niet alleen in Nederland te vinden zijn, maar ook in Spanje. Het land herbergt vele plekken die verbonden zijn met Sinterklaas en zijn rijke geschiedenis. Een speurtocht naar deze schatten is dan ook een unieke ervaring die zowel jong als oud zal bekoren. Dus waar wacht je nog op? Ga op ontdekkingstocht en maak kennis met de verborgen schatten van Sinterklaas in Spanje!

Reacties zijn gesloten.