Sinterklaasviering: Leuke spelletjes voor jong en oud

Sinterklaasviering: Leuke spelletjes voor jong en oud

Komende periode staat Nederland weer volledig in het teken van Sinterklaas. Een feest waar jong en oud volop van genieten. Naast het zetten van de schoen en het uitpakken van cadeautjes, zijn er ook tal van leuke spelletjes die je tijdens de Sinterklaasviering kunt spelen. In dit artikel geven we je een aantal ideeën voor spelletjes die geschikt zijn voor jong en oud.

Pepernoten estafette

Benodigdheden:

– Een lepel
– Een bakje pepernoten
– Verschillende teams

Bij het spelletje Pepernoten estafette draait het om snelheid en behendigheid. Verdeel de spelers in teams en zet ze achter elkaar in een rij. Elk team krijgt een lepel met daarop een pepernoot. Het doel is om de pepernoot zo snel mogelijk over te brengen naar de volgende speler in het team. Dit doe je door de pepernoot op de lepel te leggen en deze door te geven zonder te morsen. Het team dat als eerste de pepernoot bij de laatste speler heeft gebracht, wint het spel.

Sinterklaasbingo

Benodigdheden:

– Bingokaarten met Sinterklaasafbeeldingen
– Een bingomolen of papiertjes met afbeeldingen erin

Sinterklaasbingo is een klassiek spel dat altijd voor gezelligheid zorgt. Maak van tevoren bingokaarten met Sinterklaasafbeeldingen erop, zoals een mijter, een staf of een zak met cadeautjes. Trek steeds een afbeelding uit de bingomolen of van een papiertje en roep deze om. De spelers mogen de afbeelding op hun bingokaart aankruisen als ze deze hebben. Degene die als eerste een volle rij heeft aangekruist, wint de bingo.

Pakjesestafette

Benodigdheden:

– Verschillende ingepakte cadeautjes
– Verschillende teams

De Pakjesestafette is een spel waarbij snelheid en teamwork centraal staan. Verdeel de spelers in teams en zet ze naast elkaar in een rij. Leg op een paar meter afstand van elk team een stapel ingepakte cadeautjes neer. Het doel is om zo snel mogelijk alle cadeautjes uit te pakken. Het lastige hierbij is dat je maar één hand mag gebruiken en de overgebleven cadeautjes steeds verder weg worden gelegd. Het team dat als eerste alle cadeautjes heeft uitgepakt, wint het spel.

Sinterklaasquiz

Benodigdheden:

– Quizvragen over Sinterklaas
– Pen en papier voor elk team

Een Sinterklaasquiz is een leuke manier om je kennis over Sinterklaas te testen. Stel van tevoren quizvragen op over Sinterklaas en verdeel de spelers in teams. Elk team krijgt een pen en papier om de antwoorden op te schrijven. Stel de quizvragen en geef na elke vraag de tijd om het antwoord op te schrijven. Na het stellen van alle vragen worden de antwoorden besproken en het team met de meeste goede antwoorden wint de quiz.

Verstop de Zwarte Piet

Benodigdheden:

– Een Zwarte Piet-knuffel
– Tijd

Verstop de Zwarte Piet is een leuk spel waarbij de kinderen actief op zoek gaan naar Zwarte Piet. Verstop de Zwarte Piet-knuffel op een plek in huis of in de tuin en geef de kinderen de tijd om hem te zoeken. De persoon die Zwarte Piet als eerste vindt, mag hem daarna weer verstoppen voor de volgende ronde. Dit spel kan meerdere keren worden gespeeld, zodat iedereen de kans krijgt om Zwarte Piet te vinden.

Met deze leuke spelletjes is de Sinterklaasviering gegarandeerd een succes. Speel ze samen met vrienden en familie en geniet van het samenzijn tijdens dit feestelijke seizoen. Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.