Sinterklaasspelletjes voor kinderen én volwassenen: Plezier gegarandeerd!

Sinterklaasspelletjes voor kinderen én volwassenen: Plezier gegarandeerd!

Schrijf je klaar voor een feestelijke en plezierige tijd met Sinterklaasspelletjes voor zowel kinderen als volwassenen! Of je nu een gezellig samenzijn organiseert met familie en vrienden of gewoon op zoek bent naar wat vermaak tijdens de Sinterklaasperiode, er zijn talloze leuke spelletjes die je kunt spelen om de feestvreugde te vergroten. In dit artikel zullen we een aantal geweldige Sinterklaasspelletjes delen waar plezier gegarandeerd is voor jong en oud!

Schoenendoel

Een populair en geliefd spel tijdens Sinterklaas is het zogenaamde “schoenendoel”. Het idee achter dit spel is simpel: spelers moeten kleine cadeautjes of snoep in schoenen proberen te gooien. Zet een aantal schoenen op verschillende afstanden en laat iedereen om de beurt proberen om de cadeautjes erin te gooien. Het spel kan competitief zijn, waarbij spelers punten verdienen voor elke succesvolle worp, of gewoon voor de lol gespeeld worden zonder score bij te houden. Dit spel is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en zorgt voor veel plezier en lachende gezichten!

Pakjesestafette

Een ander leuk spel dat je kunt spelen tijdens Sinterklaas is de “pakjesestafette”. Verdeel de spelers in teams en geef elk team een stapel ingepakte cadeautjes. Zet een parcours uit met obstakels en laat de teams racen om de cadeautjes naar het eindpunt te brengen. Het enige probleem is dat ze tijdens de estafette handschoenen moeten dragen, waardoor het uitpakken van de cadeautjes een uitdaging wordt! Dit spel is zowel spannend als hilarisch en zorgt voor veel plezier en teambuilding.

Pepernotenbingo

Bingo is altijd een favoriet spel, en tijdens Sinterklaas kun je een leuke twist toevoegen met “pepernotenbingo”! Maak bingokaarten met afbeeldingen van verschillende sinterklaasgerelateerde dingen, zoals pepernoten, cadeaus en Sinterklaas zelf. Gebruik pepernoten als bingomarkers en trek afbeeldingen uit een zak. Het eerste team of individu dat een volle rij heeft, wint. Dit spel is geweldig voor zowel jonge kinderen als volwassenen, en het eten van pepernoten tijdens het spelen voegt een extra feestelijk tintje toe!

Sinterklaasmuziekquiz

Ben je dol op muziek? Dan is de “Sinterklaasmuziekquiz” perfect voor jou! Maak een afspeellijst met bekende Sinterklaasliedjes en speel een fragment af. Laat iedereen raden welk liedje het is. Als je wilt, kun je punten toekennen voor het juist raden van het liedje en de tekst. Dit spel is geweldig voor alle leeftijden en zorgt voor een nostalgische en feestelijke sfeer.

Pietendans

Zin in wat lichamelijke activiteit? Organiseer dan een “pietendans”! Zet vrolijke Sinterklaasliedjes op en laat iedereen zijn beste Pietendansbewegingen zien. Moedig iedereen aan om zo creatief en feestelijk mogelijk te zijn. Deze activiteit is geweldig om in een grote groep te doen, en het zal zeker voor veel gelach en plezier zorgen!

Een feest om van te genieten

Met deze leuke Sinterklaasspelletjes voor kinderen en volwassenen is plezier gegarandeerd tijdens de Sinterklaasviering. Of je nu op zoek bent naar wat competitie of gewoon wilt genieten van een gezellige tijd met je dierbaren, deze spelletjes bieden voor ieder wat wils. Vergeet niet om je camera klaar te hebben om al die kostbare momenten vast te leggen terwijl iedereen geniet van deze feestelijke activiteiten. Dus verzamel je familie en vrienden en maak je klaar voor een onvergetelijke Sinterklaasviering vol plezier en spelletjes!

Reacties zijn gesloten.