Sinterklaasspelletjes voor jong en oud: Laat het plezier beginnen!

Sinterklaasspelletjes voor jong en oud: Laat het plezier beginnen!

Sinterklaasspelletjes voor jong en oud: Laat het plezier beginnen!

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat het tijd is voor gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk spelletjes! Of je nu een feestje organiseert voor de kleintjes of een gezellig avondje met vrienden en familie, er zijn talloze leuke sinterklaasspelletjes die voor vermaak zorgen. In dit artikel delen we een aantal spannende spelletjes die geschikt zijn voor jong en oud. Dus vul je zak met pepernoten en maak je klaar voor een gezellige middag of avond vol plezier!

1. Het Grote Sinterklaasspel

Het Grote Sinterklaasspel is perfect voor grote groepen en zorgt voor veel interactie en gelach. Verdeel de spelers in teams en laat ze verschillende opdrachten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het uitbeelden van een sinterklaaslied, het maken van een gedichtje of het raden van sinterklaasweetjes. Het team dat de meeste punten scoort, wint het spel en ontvangt een leuke prijs!

2. Pepernoten Estafette

Bij de Pepernoten Estafette draait het allemaal om snelheid en behendigheid. Maak twee teams en zet aan het begin en het einde van de kamer een bakje met pepernoten neer. De spelers moeten de pepernoten met een lepel van het ene naar het andere bakje brengen, zonder te morsen. Het team dat als eerste alle pepernoten heeft overgebracht, is de winnaar!

3. Sinterklaasbingo

Bingo is altijd een leuk spel en met een sinterklaastwist wordt het nog spannender. Maak bingokaarten met afbeeldingen van typische sinterklaasitems, zoals een mijter, een piet of een schoen. Draai vervolgens de afbeeldingen één voor één om en de spelers moeten de juiste afbeelding afstrepen op hun kaart. De eerste speler die een horizontale, verticale of diagonale lijn heeft afgestreept, roept “Bingo!” en wint het spel.

4. Pakjesroof

De naam zegt het al: bij dit spel draait alles om het stelen van elkaars cadeautjes. Iedereen koopt een klein cadeautje en deze worden in het midden van de tafel gelegd. Vervolgens wordt er een dobbelsteen gegooid en wie het hoogste gooit, mag als eerste een cadeautje uitkiezen. Daarna mogen de spelers cadeautjes van elkaar stelen door een hoger aantal ogen te gooien. Het spel gaat door totdat alle cadeautjes zijn uitgepakt en de spelers naar huis gaan met hun gestolen schatten.

Veel plezier met de sinterklaasspelletjes!

Dit waren slechts een paar voorbeelden van leuke sinterklaasspelletjes die voor jong en oud garant staan voor een gezellige tijd. Of je nu gaat voor competitieve spellen zoals Het Grote Sinterklaasspel of meer ontspannen spellen zoals Pakjesroof, er is voor ieder wat wils. Dus nodig je vrienden en familie uit, zet een grote zak pepernoten op tafel en laat het plezier beginnen! Veel spelplezier en een fijne Sinterklaasperiode gewenst!

Reacties zijn gesloten.