Sinterklaaspret voor het hele gezin: Speel deze leuke spelletjes!

Sinterklaaspret voor het hele gezin: Speel deze leuke spelletjes!

Sinterklaaspret voor het hele gezin: Speel deze leuke spelletjes!

December is weer aangebroken en dat betekent dat Sinterklaas binnenkort weer in het land is! Sinterklaas is natuurlijk een feest voor jong en oud, en daarom is het leuk om spelletjes te spelen die het hele gezin kunnen betrekken. In dit artikel zetten we een aantal leuke Sinterklaasspelletjes voor je op een rij. Laat het feest beginnen!

Pakjesestafette

Als er iets is waar Sinterklaas bekend om staat, dan zijn het wel de cadeautjes. Bij het spel ‘Pakjesestafette’ draait het om het snel uitpakken van cadeautjes. Zorg ervoor dat elk gezinslid een aantal cadeautjes heeft om uit te pakken. Vervolgens zet je een timer en begint de estafette. Iedereen moet zo snel mogelijk zijn cadeautjes uitpakken. Degene die als eerste klaar is, wint het spel. Een spannende en leuke manier om cadeautjes uit te pakken!

Sinterklaas Bingo

Met ‘Sinterklaas Bingo’ wordt het sinterklaasfeest nóg gezelliger. Maak vooraf bingokaarten met afbeeldingen van typische Sinterklaas-gerelateerde items, zoals een mijter, een chocoladeletter of pepernoten. Geef elke speler een bingokaart en een stift, en begin met het noemen van de afbeeldingen. De speler die als eerste een rij (horizontaal, verticaal of diagonaal) vol heeft, roept “Bingo!” en wint het spel. Een leuke en interactieve manier om het sinterklaasfeest te vieren.

Pietendans

‘Pietendans’ is een actief en vrolijk spel dat perfect is voor jonge kinderen. Zet Sinterklaasliedjes op en laat de kinderen als echte Pieten dansen. Bij elk liedje kan er een andere dansopdracht gegeven worden, zoals het imiteren van een pietenloopje of het maken van een spectaculaire sprong. Het gezin kan meedoen en de leukste dansmoves laten zien. Een feestelijke en energieke activiteit voor jong en oud!

Sinterklaas Muziekquiz

Ben je gek op muziek? Dan is de ‘Sinterklaas Muziekquiz’ echt iets voor jou. Maak een afspeellijst met bekende Sinterklaasliedjes en speel de intro van elk liedje af. Het gezin moet raden welk liedje het is. Degene die als eerste het juiste antwoord geeft, krijgt een punt. Aan het einde van de quiz wordt de winnaar bekendgemaakt. Een gezellig en muzikaal spel dat voor plezier en competitie zorgt.

Veel plezier met Sinterklaas!

Met deze leuke spelletjes is het sinterklaasfeest voor het hele gezin een groot succes. Geniet van de gezelligheid, het samenzijn en de cadeautjes. Of je nu jong of oud bent, er is voor iedereen iets leuks te doen. Laat de Sinterklaaspret maar beginnen!

Reacties zijn gesloten.