Sinterklaaspret voor het hele gezin: Speel deze leuke spelletjes!

Sinterklaaspret voor het hele gezin: Speel deze leuke spelletjes!

Sinterklaaspret voor het hele gezin: Speel deze leuke spelletjes!

Het Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest is een van de meest geliefde feestdagen in Nederland. Het draait allemaal om de komst van Sinterklaas, zijn assistenten de Pieten, en natuurlijk de cadeautjes. Maar naast het uitpakken van cadeautjes, kun je ook genieten van gezellige spelletjes om het feest compleet te maken. In dit artikel delen we een aantal leuke spelletjes die geschikt zijn voor het hele gezin.

Sinterklaas Memory

Een klassiek spel dat altijd voor plezier zorgt, is Sinterklaas Memory. Je kunt dit spel zelf maken door foto’s van Sinterklaas, Pieten, pepernoten en cadeautjes te printen en ze op karton te plakken. Leg de kaartjes met de afbeeldingen naar beneden op tafel en laat iedere speler om de beurt twee kaartjes omdraaien. Als de afbeeldingen hetzelfde zijn, mag de speler de kaartjes houden en nog een keer omkeren. De speler met de meeste setjes aan het eind van het spel wint.

Pietendans

Pietendans is een actief spel waarbij het hele gezin betrokken kan worden. Zet vrolijke Sinterklaasliedjes op en laat iedereen in de kamer dansen als een echte Piet. Gebruik eventueel een hoepel of ander object om rond te dansen en maak er een leuke wedstrijd van. Wie kan het langst dansen zonder de hoepel te laten vallen? Dit spel zorgt ongetwijfeld voor veel gelach en plezier.

Sinterklaas Quiz

Test je kennis over Sinterklaas met een leuke Sinterklaas Quiz. Maak een lijst met vragen over de geschiedenis van Sinterklaas, tradities en bekende Sinterklaasliedjes. Verdeel het gezin in teams en laat de teams om de beurt een vraag beantwoorden. Het team met de meeste juiste antwoorden mag zich de winnaar van de Sinterklaas Quiz noemen. Deze quiz is niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor jong en oud.

Sinterklaas Ganzenbord

Een variant op het bekende Ganzenbord, is het Sinterklaas Ganzenbord. Gebruik een gewoon Ganzenbordspel en vervang de illustraties door Sinterklaas en Pieten. Voeg ook leuke opdrachten toe die te maken hebben met het Sinterklaasfeest, zoals het zingen van een Sinterklaasliedje of het uitbeelden van een Piet. Dit spel zorgt voor spanning en vermaak tijdens het Sinterklaasfeest.

Pepernoten estafette

Een actief spel dat perfect is voor het Sinterklaasfeest, is de Pepernoten estafette. Geef ieder team een lepel en een bakje met pepernoten. Zet de teams achter de startlijn en geef het startsein. De eerste speler van elk team moet zo snel mogelijk naar de overkant rennen en een pepernoot op de lepel leggen. Ze rennen terug en geven de lepel door aan de volgende speler. Het team dat als eerste alle pepernoten naar de overkant heeft gebracht, wint.

Geniet van het Sinterklaasfeest!

Met deze leuke spelletjes wordt het Sinterklaasfeest een nog groter succes. Of je nu speelt met de hele familie of alleen met vrienden, deze spelletjes zorgen gegarandeerd voor veel plezier en gezelligheid. Zorg voor wat lekkers zoals pepernoten en warme chocolademelk en maak er een onvergetelijke dag van. Veel plezier en geniet van het Sinterklaasfeest met het hele gezin!

Reacties zijn gesloten.