Sinterklaaspret voor alle leeftijden: Speel deze geweldige spelletjes samen

Sinterklaaspret voor alle leeftijden: Speel deze geweldige spelletjes samen

Sinterklaaspret voor alle leeftijden: Speel deze geweldige spelletjes samen

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat Sinterklaas en zijn Pieten binnenkort weer in het land zijn! Naast het zetten van je schoen en het uitpakken van cadeautjes, is het ook ontzettend leuk om spelletjes te spelen met vrienden en familie. Of je nu jong of oud bent, er zijn genoeg activiteiten die voor vermaak zorgen tijdens deze gezellige tijd van het jaar. In dit artikel delen we enkele leuke spelletjes om samen te spelen.

Een ouderwetse pepernotenrace

Een klassieker die altijd een succes is, is de pepernotenrace. Verdeel de groep in teams en geef elk team een lepel en een bakje met pepernoten. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de pepernoten van het ene bakje naar het andere te vervoeren, en dit alleen met behulp van de lepel. Het team dat als eerste alle pepernoten heeft overgebracht, wint het spel. Vooral kinderen vinden dit spel geweldig, maar het is ook erg lachen voor volwassenen!

Pakjes estafette

Een ander leuk spel voor jong en oud is de pakjes estafette. Maak twee groepen en zet voor elke groep een stapel ingepakte cadeautjes klaar. De eerste persoon van elke groep rent naar de stapel cadeautjes, pakt er één uit en rent vervolgens terug naar zijn of haar team. De volgende persoon mag pas naar de cadeautjes rennen wanneer de vorige persoon weer terug is bij het team. Het doel is om zo snel mogelijk alle cadeautjes uit te pakken. Dit spel zorgt gegarandeerd voor veel vrolijkheid en spanning!

Sint’s woordzoeker

Voor de spelers die houden van een uitdaging, is er Sint’s woordzoeker. Maak een woordzoeker met woorden die te maken hebben met Sinterklaas, zoals ‘chocoladeletter’, ‘pepernoot’ en ‘schoen’. Geef de spelers een kopie van de woordzoeker en een pen en laat ze zo snel mogelijk alle woorden vinden. Degene die als eerste de woorden heeft gevonden, wint het spel. Dit spel is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en zorgt voor een gezonde competitie.

Sinterklaasquiz

Voor de echte kenners van Sinterklaas is er de Sinterklaasquiz. Stel vragen over de tradities, liedjes en verhalen van Sinterklaas en laat de spelers hun kennis testen. Je kunt ervoor kiezen om in teams te spelen of individueel. Wie heeft de meeste kennis over Sinterklaas? Dit spel is vooral geschikt voor volwassenen, maar kan ook aangepast worden voor kinderen door makkelijkere vragen te stellen.

Hopelijk kunnen deze spelletjes jouw Sinterklaasviering nog leuker maken! Of je nu op zoek bent naar actieve spellen of meer van denkspelletjes houdt, er is voor ieder wat wils tijdens deze feestelijke periode. Geniet van het samenzijn en de gezelligheid en maak er een onvergetelijke Sinterklaasviering van!

Reacties zijn gesloten.