Sinterklaasavond wordt nóg leuker met deze vermakelijke spelletjes!

Sinterklaasavond wordt nóg leuker met deze vermakelijke spelletjes!

Sinterklaasavond wordt nóg leuker met deze vermakelijke spelletjes!

Spelletjes voor jong en oud

Op Sinterklaasavond is het altijd leuk om samen met de familie gezellige spelletjes te spelen. Het zorgt voor een vrolijke sfeer en brengt iedereen nog meer in de feeststemming. In dit artikel delen we een aantal vermakelijke spelletjes die je kunt spelen tijdens Sinterklaasavond. Van jong tot oud, er is voor ieder wat wils!

Pepernotenrace

Een klassiek spel dat altijd voor veel plezier zorgt, is de pepernotenrace. Het enige wat je nodig hebt zijn twee lepels en een hoop pepernoten. Verdeel de pepernoten gelijkmatig over de lepels en zet twee teams tegenover elkaar. Het doel is om de pepernoten zo snel mogelijk naar de overkant van de kamer te brengen, zonder ze te laten vallen. Het team dat als eerste alle pepernoten heeft overgebracht, wint het spel!

Sint Bingo

Een leuke variant op het klassieke bingospel is Sint Bingo. Maak van tevoren kaarten met daarop afbeeldingen van typische Sinterklaasattributen, zoals cadeautjes, schoentjes en pepernoten. Gebruik pepernoten als je bingostenen. Roep één voor één de afbeeldingen en de spelers moeten de juiste pepernoot op hun kaart afleggen. Degene die als eerste een horizontale, verticale of diagonale lijn van pepernoten heeft, roept “Bingo!” en wint het spel.

Sinterklaas-Kwartet

Een spel dat zowel jong als oud kan vermaken, is het Sinterklaas-Kwartet. Maak van tevoren kwartetkaarten met afbeeldingen van Sinterklaas, Zwarte Piet, cadeautjes en andere typische Sinterklaasafbeeldingen. Verdeel de kaarten onder de spelers en het doel is om zoveel mogelijk complete kwartetten te verzamelen. De speler die aan het einde van het spel de meeste kwartetten heeft, wint het spel!

Pakjesestafette

Een actief spel dat zorgt voor de nodige hilariteit, is de pakjesestafette. Verdeel de spelers in teams van twee. Zet aan het begin van de kamer twee stoelen neer, één voor elk team. Op elke stoel leg je een ingepakt cadeautje. Bij het startsignaal moeten de eerste spelers van elk team zo snel mogelijk naar de stoel rennen, het cadeautje uitpakken en weer terugrennen naar hun teamgenoot. Pas wanneer de cadeautjes allemaal zijn uitgepakt, is het spel afgelopen. Het team dat als eerste alle cadeautjes heeft uitgepakt, wint het spel!

Sinterklaasavond om van te genieten

Met deze vermakelijke spelletjes wordt Sinterklaasavond gegarandeerd een groot succes. Of je nu jong of oud bent, er is voor iedereen wel een leuk spel te vinden. Of je nu gaat strijden om de pepernotenrace te winnen, bingo te roepen bij Sint Bingo, kwartetten te verzamelen of cadeautjes uit te pakken tijdens de pakjesestafette, plezier is gegarandeerd. Geniet van deze gezellige avond met familie en vrienden en maak er een onvergetelijke Sinterklaasavond van!

Reacties zijn gesloten.