Sinterklaasavond wordt nog leuker met deze spelletjes!

Sinterklaasavond wordt nog leuker met deze spelletjes!

Sinterklaasavond wordt nog leuker met deze spelletjes!

Sinterklaas: een eeuwenoude traditie

Sinterklaas is een oer-Hollandse traditie die jaarlijks op 5 december wordt gevierd. Op deze avond brengt de goedheiligman cadeautjes voor de kinderen en geniet het hele gezin van gezelligheid. Naast het uitpakken van pakjes, kan het leuk zijn om tijdens Sinterklaasavond wat spelletjes te spelen. In dit artikel delen we een aantal ideeën voor spelletjes die de avond nóg leuker maken!

Pakjesspel

Een klassieker onder de Sinterklaasspelletjes is het pakjesspel. Hierbij worden de cadeautjes op een speelse manier uitgepakt. Iedereen zit in een kring en gooit met dobbelstenen. Als iemand een zes gooit, mag die persoon een cadeautje kiezen en uitpakken. Vervolgens wordt er verder gegooid. Degene die als laatste een cadeautje heeft, mag de volgende ronde beginnen. Op deze manier worden de cadeaus gelijkmatig verdeeld en wordt het uitpakken een feest op zich!

Pepernotenrace

Een activiteit die vooral geschikt is voor de jongere kinderen is de pepernotenrace. Bij dit spel moeten de kinderen zo snel mogelijk een parcours afleggen terwijl ze een lepel met daarop een pepernoot balanceren. Wie als eerste de finish bereikt zonder de pepernoot te laten vallen, wint een extra cadeautje. Dit spel zorgt niet alleen voor veel plezier, maar traint ook de concentratie en motorische vaardigheden van de kinderen.

Pieten estafette

Voor wat oudere kinderen en volwassenen is de Pieten estafette een leuke uitdaging. Verdeel de spelers in teams en geef elk team een Pietenmuts. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk een parcours af te leggen terwijl de Pietenmuts op het hoofd blijft. Als de muts valt, moet de deelnemer terug naar het startpunt. Het team dat uiteindelijk als eerste het parcours voltooit, wint het spel. Dit spel zorgt voor veel hilariteit en teamwork!

Het Grote Sinterklaas Memory

Voor degenen die van een wat rustiger spel houden, is Het Grote Sinterklaas Memory een aanrader. Maak kaartjes met afbeeldingen van typische Sinterklaasitems, zoals schoenen, cadeautjes en pepernoten. Leg de kaartjes op tafel met de afbeeldingen naar beneden en laat de spelers om de beurt twee kaartjes omdraaien. Als twee kaartjes hetzelfde zijn, mogen ze worden weggehaald en mag er opnieuw worden geprobeerd. Het doel is om zoveel mogelijk setjes te verzamelen. Dit spel is niet alleen leuk, maar traint ook het geheugen!

Maak van Sinterklaasavond een onvergetelijke avond!

Met deze spelletjes wordt Sinterklaasavond een nog leukere en gezelligere avond voor jong en oud. Of je nu kiest voor het pakjesspel, de pepernotenrace, Pieten estafette of Het Grote Sinterklaas Memory, ze zorgen allemaal voor plezier en vermaak. Dus nodig je familie en vrienden uit, zet wat lekkernijen op tafel en geniet van deze bijzondere avond gevuld met spelletjes en cadeautjes. Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.