Sinterklaas knutselprojecten: Mijters, stafjes en pietenmutsen

Sinterklaas knutselprojecten: Mijters, stafjes en pietenmutsen

Sinterklaas knutselprojecten: Mijters, stafjes en pietenmutsen

Mijters maken

Het maken van mijters is een geweldig knutselproject om in de sfeer van Sinterklaas te komen. Een mijter is het herkenbare hoofddeksel van Sinterklaas en is daarom een perfect item om zelf te maken.

Om een mijter te knutselen heb je enkele materialen nodig, zoals rood en geel papier, lijm, een schaar en eventueel wat glitter of versieringen om de mijter op te fleuren. Knip een strook van het rode papier met de lengte van de omtrek van je hoofd en een breedte van ongeveer 15 cm. Lijm vervolgens de uiteinden van de strook aan elkaar vast. Knip uit het gele papier een kruis en plak deze op de voorkant van de mijter. Voeg tenslotte eventuele versieringen toe, zoals glitter of pailletten. Je zelfgemaakte mijter is nu klaar om te dragen!

Stafjes knutselen

Naast een mijter kan een Sinterklaas kostuum niet compleet zijn zonder een staf. Gelukkig is het maken van een stafje een eenvoudig knutselproject dat zowel kinderen als volwassenen kunnen doen.

Om een stafje te maken, heb je een lange stok nodig, bijvoorbeeld een bezemsteel of een tak uit de tuin. Verf de stok wit en laat het drogen. Daarna kun je de bovenkant van de stok versieren met gouden glitter, linten of nepedelstenen. Om het stafje compleet te maken, kun je aan de bovenkant een gouden ster of een andere mooie versiering bevestigen.

Pietenmutsen knutselen

Om het Sinterklaasfeest helemaal compleet te maken, kun je ook pietenmutsen knutselen. Een pietenmuts is een vrolijk en kleurrijk hoofddeksel dat perfect past bij het vieren van het Sinterklaasfeest.

Om een pietenmuts te maken, kun je gebruik maken van gekleurde vellen papier in verschillende kleuren, zoals geel, groen, paars en blauw. Knip uit elk vel papier een grote cirkel en een lange strook. Bevestig de strook aan de binnenkant van de cirkel, zodat het een kegelvormige muts vormt. Versier de muts met veertjes, glitters of andere versieringen naar keuze. Het resultaat is een kleurrijke en feestelijke pietenmuts.

Kortom, het knutselen van mijters, stafjes en pietenmutsen is een leuke activiteit om in de Sinterklaasstemming te komen. Met enkele eenvoudige materialen en creativiteit kun je zelf prachtige Sinterklaasaccessoires maken. Wacht niet langer en ga aan de slag met deze leuke knutselprojecten om jouw Sinterklaasviering nog feestelijker te maken!

Reacties zijn gesloten.