Sinterklaas knutselen: Leuke ideeën voor zelfgemaakte mijters

Sinterklaas knutselen: Leuke ideeën voor zelfgemaakte mijters

Leuke ideeën voor zelfgemaakte mijters

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat het tijd is om te knutselen! Een van de meest iconische symbolen van Sinterklaas is natuurlijk zijn mijter. In dit artikel delen we een aantal leuke ideeën om zelf je eigen mijter te maken. Of je nu samen met je kinderen aan de slag gaat of gewoon zelf creatief bezig wilt zijn, er is voor ieder wat wils!

Papieren mijter

Een van de meest eenvoudige manieren om een mijter te maken is met behulp van papier. Knip een strook rood papier uit en maak aan beide uiteinden een driehoekvormige flap. Dit zijn de zijkanten van de mijter. Vouw de uiteinden naar elkaar toe en plak ze vast. Knip vervolgens een rechthoek uit geel papier en plak deze aan de voorkant van de mijter. Voilà, je hebt een papieren mijter!

Stoffen mijter

Als je wat meer tijd en materiaal hebt, kun je ook een stoffen mijter maken. Kies een mooie rode stof en knip twee mijtervormen uit. Naai de vormen op elkaar met de goede kanten naar binnen gericht en laat aan de onderkant een opening om de mijter te kunnen vullen. Draai de mijter binnenstebuiten en vul deze met kussenvulling of ander zacht materiaal. Naai de opening dicht en versier de mijter naar wens met bijvoorbeeld gouden linten of pailletten. Je stoffen mijter is klaar om gedragen te worden!

Mijter van karton en stof

Als je op zoek bent naar een iets stevigere mijter, kun je ook karton en stof combineren. Knip twee mijtervormen uit karton en bekleed ze met rode stof. Plak de stof aan de binnenkant vast met lijm. Vervolgens kun je de mijter versieren met bijvoorbeeld gekleurde veertjes, strass-steentjes of glitterlijm. Op deze manier creëer je een mooie en stevige mijter die zeker opvalt!

Mijter van vilt

Een andere leuke optie is om een mijter van vilt te maken. Vilt is een makkelijk materiaal om mee te werken en komt in allerlei kleuren. Knip twee mijtervormen uit het vilt en naai ze aan elkaar met een festonsteek. Versier de mijter naar wens met bijvoorbeeld appliques van sint- en pietfiguren of plakletters om de initialen van je kind op de mijter te zetten. Een vilt mijter is een blijvende herinnering aan Sinterklaas en kan elk jaar weer tevoorschijn worden gehaald!

Knutselen met Sinterklaas

Sinterklaas knutselen is een leuke bezigheid voor jong en oud. Met deze ideeën voor zelfgemaakte mijters kun je helemaal in de sfeer van Sinterklaas komen. Of je nu kiest voor een eenvoudige papieren mijter of een wat meer uitgebreide stoffen of kartonnen variant, je zult zeker de show stelen tijdens het Sinterklaasfeest!

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop. Veel knutselplezier en een fijne Sinterklaasperiode gewenst!

Reacties zijn gesloten.