Reis mee naar Sinterklaas’ Spaanse woonplaats

Reis mee naar Sinterklaas’ Spaanse woonplaats

Reis mee naar de Spaanse woonplaats van Sinterklaas

Sinterklaas: een gevierde traditie in Nederland

Sinterklaas is al eeuwenlang een geliefde traditie in Nederland. Elk jaar kijken kinderen vol verwachting uit naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. De goedheiligman en zijn gevolg komen traditiegetrouw aan in ons land op de stoomboot. Maar waar komt Sinterklaas eigenlijk vandaan? Niemand minder dan Spanje is zijn thuisbasis.

Het Spaanse dorpje: een sfeervolle bestemming

Sinterklaas woont in het sprookjesachtige dorpje El Rocio, gelegen in de provincie Huelva, in Andalusië. Dit pittoreske dorpje ademt een authentieke Spaanse sfeer uit, met smalle straatjes, witgekalkte huizen en gezellige pleintjes. Het is de perfecte bestemming om de roots van Sinterklaas te ontdekken en te genieten van de typische Spaanse gastvrijheid.

Bezoek de Sinterklaaskerk en het Sinterklaasmuseum

Een must-see in El Rocio is de Sinterklaaskerk, ook wel bekend als de Iglesia de Santa María del Rocío. Deze prachtige kerk is gewijd aan Sinterklaas en herbergt tal van religieuze kunstwerken die zijn leven en legendes illustreren. Het naastgelegen Sinterklaasmuseum dompelt je onder in de geschiedenis van Sinterklaas en zijn connectie met Spanje. Hier leer je alles over de oorsprong van het Sinterklaasfeest en de bijbehorende tradities.

Ontdek het Sinterklaaskasteel en de Pietenwerkplaats

Een andere niet te missen attractie is het imposante Sinterklaaskasteel, gelegen aan de rand van El Rocio. Dit kasteel was vroeger de residentie van de goedheiligman en is tegenwoordig opengesteld voor publiek. Bewonder de prachtige kamers, de indrukwekkende bibliotheek en de schatkamer vol met bijzondere Sinterklaasattributen. Ook de Pietenwerkplaats, waar de Pieten druk bezig zijn met het inpakken van cadeautjes en het bakken van pepernoten, is een hoogtepunt voor jong en oud.

Beleef het Sinterklaasfeest in Spanje

Geniet van het Sinterklaasfeest in Spaanse stijl

Hoewel Sinterklaas voornamelijk in Nederland wordt gevierd, wordt het feest ook in Spanje op gepaste wijze gevierd. In het centrum van El Rocio vindt jaarlijks een grootschalige Sinterklaasoptocht plaats, waarbij Sinterklaas en zijn Pieten op hun kleurrijke paarden door de straten paradeert. De lokale bevolking en toeristen komen massaal naar dit evenement om te genieten van de vrolijke sfeer en de traditionele lekkernijen die worden uitgedeeld.

Proef de Spaanse Sinterklaaslekkernijen

Tijdens je verblijf in El Rocio mag je de Spaanse Sinterklaaslekkernijen zeker niet missen. Proef de heerlijke marsepein, de knapperige kruidnoten en de smeuïge chocoladeletters. Daarnaast worden er in de lokale cafés en restaurants ook speciale Sinterklaasmenu’s aangeboden, waarbij traditionele Spaanse gerechten gecombineerd worden met elementen uit het Sinterklaasfeest.

Terug naar Nederland: herinneringen voor het leven

Neem afscheid van Sinterklaas en zijn Pieten

Na een betoverend verblijf in El Rocio is het helaas tijd om afscheid te nemen van Sinterklaas en zijn Pieten. Vergeet niet om nog een laatste bezoek te brengen aan de Sinterklaaskerk en het Sinterklaasmuseum, om de herinnering aan deze bijzondere reis levend te houden. Neem ook wat typisch Spaanse Sinterklaaslekkernijen mee naar huis, zodat je ook in Nederland nog even kunt nagenieten van dit unieke avontuur.

Terug in Nederland: zet je schoen en vier Sinterklaas

Eenmaal terug in Nederland is het tijd om het Sinterklaasfeest te vieren met familie en vrienden. Zet je schoen en hoop op cadeautjes van de goedheiligman. Geniet van gezellige avonden met surprises, gedichten en natuurlijk lekkernijen. En vergeet niet om je te verdiepen in de Spaanse achtergrond van Sinterklaas, zodat je de verhalen en legendes met trots kunt delen met je naasten.

Maak een onvergetelijke reis naar de Spaanse woonplaats van Sinterklaas

Boek nu je reis naar El Rocio en beleef het Sinterklaasfeest op een unieke manier. Geniet van de prachtige Spaanse omgeving, ontdek de historie van Sinterklaas en dompel je onder in de feestelijke sfeer. Een reis naar de Spaanse woonplaats van Sinterklaas is een ervaring om nooit te vergeten!

Reacties zijn gesloten.