Reis mee naar Sinterklaas’ Spaanse woonplaats

Reis mee naar Sinterklaas’ Spaanse woonplaats

Op reis naar de Spaanse woonplaats van Sinterklaas: een magische ervaring!

De Sinterklaasperiode is voor veel mensen een tijd van gezelligheid, cadeautjes en lekkernijen. Maar weet je eigenlijk waar Sinterklaas vandaan komt voordat hij naar Nederland en België komt? Sinterklaas woont namelijk in Spanje! In dit artikel nemen we je mee op reis naar de Spaanse woonplaats van Sinterklaas en vertellen we je meer over deze magische plek.

De aankomst in Spanje

Voordat Sinterklaas aan zijn jaarlijkse reis naar Nederland en België begint, komt hij aan in de haven van Valencia, een prachtige stad aan de oostkust van Spanje. Hier wordt de goedheiligman warm onthaald door Spaanse kinderen en volwassenen. Na zijn aankomst begint Sinterklaas aan zijn verblijf in Spanje, waar hij zich voorbereidt op de drukke periode die komen gaat.

De woonplaats van Sinterklaas

De exacte locatie van de woonplaats van Sinterklaas is natuurlijk geheim, maar het is bekend dat de Sint meerdere huizen heeft verspreid over Spanje. Eén van deze huizen is een prachtige hacienda, omringd door sinaasappelbomen en met uitzicht op zee. Hier brengt Sinterklaas zijn tijd door wanneer hij niet op reis is.

In de Spaanse woonplaats heeft Sinterklaas niet alleen zijn eigen verblijf, maar er is ook een pietenacademie en een inpakkamer voor cadeautjes. In de pietenacademie worden nieuwe pieten opgeleid en worden oude tradities doorgegeven aan de jongere generatie. Daarnaast worden in de inpakkamer duizenden cadeautjes ingepakt, zodat Sinterklaas deze kan uitdelen tijdens zijn reis naar Nederland en België.

Een bezoek aan de woonplaats van Sinterklaas

Hoewel het niet mogelijk is om de exacte woonplaats van Sinterklaas te bezoeken, zijn er in Spanje wel een aantal plekken waar je in de sfeer van Sinterklaas kunt komen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het pittoreske stadje Mijas, waar een speciaal Sinterklaasmuseum is gevestigd. Hier vind je tal van historische voorwerpen en informatie over de geschiedenis van Sinterklaas.

Ook in de stad Alicante is het mogelijk om Sinterklaas te ontmoeten. Tijdens zijn verblijf in Spanje maakt de Sint vaak uitstapjes naar nabijgelegen steden, waar hij zich laat zien aan het publiek. Dit zorgt voor veel blije gezichten en de kans om een praatje te maken met de goedheiligman.

Tot ziens, Sinterklaas!

Helaas komt er ook aan het verblijf van Sinterklaas in Spanje een einde. Na een periode van rust en voorbereiding vertrekt de Sint weer naar Nederland en België om de kinderen daar blij te maken met cadeautjes en lekkernijen. Maar voordat hij vertrekt, wordt hij nog één keer uitgezwaaid door de Spanjaarden die hem liefdevol hebben ontvangen.

Een betoverende ervaring

Reizen naar de Spaanse woonplaats van Sinterklaas is voor veel mensen een droom. Hoewel het niet mogelijk is om het echte verblijf van de Sint te bezoeken, kun je wel genieten van de sfeer die in Spanje rondom Sinterklaas hangt. Een bezoek aan een Sinterklaasmuseum of het ontmoeten van Sinterklaas in kuststeden zoals Alicante zorgen voor een betoverende ervaring.

De magie van Sinterklaas begint dus niet pas in Nederland en België, maar al in Spanje. Het is een bijzonder en geheimzinnig proces waarbij Sinterklaas zich voorbereidt op zijn belangrijke taak. Laten we daarom vol verwachting uitkijken naar zijn komst en genieten van deze bijzondere tijd van het jaar.

Reacties zijn gesloten.