Ontdek de leukste Sinterklaasspelletjes voor een onvergetelijke viering

Ontdek de leukste Sinterklaasspelletjes voor een onvergetelijke viering

De leukste Sinterklaasspelletjes voor een onvergetelijke viering

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat het tijd is voor gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk spelletjes! Of je nu Sinterklaas viert met vrienden, familie of collega’s, spelletjes zorgen altijd voor extra plezier tijdens deze feestelijke periode. In dit artikel ontdek je de leukste Sinterklaasspelletjes voor een onvergetelijke viering. Voor jong en oud is er genoeg keuze, dus lees snel verder!

Pakjesestafette

De Pakjesestafette is een klassiek Sinterklaasspel dat altijd voor veel plezier zorgt. Verdeel de groep in teams en geef elk team een lege zak of mand. Plaats aan het begin van de ruimte, bijvoorbeeld de huiskamer of de tuin, een stapel cadeautjes. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk alle cadeautjes in de zak of mand te verzamelen. Het team dat als eerste alle cadeautjes heeft verzameld, wint het spel. Let op: je mag de cadeautjes alleen met je mond oppakken! Dit zorgt gegarandeerd voor hilarische taferelen.

Pepernotenestafette

De Pepernotenestafette is een simpele maar spannende variant op de klassieke estafette. Zet aan het einde van de kamer of het speelveld een grote kom met pepernoten neer. Verdeel de groep in teams en geef elk team een lepel. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk alle pepernoten uit de kom naar een lege kom aan de andere kant van de ruimte te brengen. Het team dat als eerste alle pepernoten heeft overgebracht, wint het spel. Pas op dat je onderweg geen pepernoten verliest, anders moet je terug naar het startpunt!

Sinterklaasbingo

De Sinterklaasbingo is een spel dat geschikt is voor alle leeftijden. Maak van tevoren bingokaarten met verschillende Sinterklaasafbeeldingen, zoals een mijter, een zak met cadeautjes of een piet. Geef elke speler een bingokaart en zorg voor een bakje met genummerde kaartjes waarop de afbeeldingen staan. Een spelleider trekt steeds een kaartje uit het bakje en leest de afbeelding voor. Als een speler de afbeelding op zijn of haar bingokaart heeft staan, mag deze afgedekt worden. De speler die als eerste een volle rij of kaart heeft, wint de ronde. Een leuke variant is om kleine cadeautjes uit te delen aan de winnaars van elke ronde.

Pietengym

Wil je tijdens het Sinterklaasfeest ook even in beweging komen? Organiseer dan een Pietengym. Zet verschillende activiteiten uit waarbij de deelnemers hun behendigheid en evenwicht moeten laten zien, zoals kruidnootjes gooien, cadeautjes in de schoorsteen gooien of een parcours afleggen. Geef elk onderdeel een puntenaantal en reik op het einde van de Pietengym prijzen uit aan de deelnemers met de meeste punten. Een gezellige en actieve manier om het Sinterklaasfeest te vieren!

Maak van jouw Sinterklaasfeest een spektakel!

Dit waren slechts een paar voorbeelden van de vele leuke Sinterklaasspelletjes die er zijn. Hopelijk heb je hiermee voldoende inspiratie opgedaan om jouw Sinterklaasfeest tot een spektakel te maken. Of je nu kiest voor een spannende estafette of een gezellige bingo, er is voor ieder wat wils. Geniet van de gezelligheid, de cadeautjes en de spelletjes. Een onvergetelijke Sinterklaasviering gegarandeerd!

Reacties zijn gesloten.