Mooie plekjes: 10 inspirerende ideeën voor het versieren van je huis in Sinterklaasstijl

Mooie plekjes: 10 inspirerende ideeën voor het versieren van je huis in Sinterklaasstijl

10 Inspirerende ideeën voor het versieren van je huis in Sinterklaasstijl

1. Een warm welkom: Sinterklaas op de voordeur

Versier je voordeur met een leuke Sinterklaasdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor een mooie krans met Sinterklaasfiguurtjes, of hang een grote schoen op met ‘Welkom Sinterklaas’ erop geschreven.

2. Sfeervolle verlichting: Sinterklaaslampjes

Creëer een gezellige sfeer in huis met Sinterklaaslampjes. Hang ze bijvoorbeeld langs de trapleuning, aan de muur of in de kerstboom. Zo breng je direct de Sinterklaasstemming in huis.

3. Creatieve cadeauthema’s: inpakpapier en lint

Maak van het inpakken van cadeautjes een feestje in Sinterklaasstijl. Gebruik verschillende soorten inpakpapier met Sinterklaasprintjes en kies bijpassend lint in de kleuren rood, groen en goud. Zo wordt het uitpakken van de cadeautjes nog leuker.

4. Gezelligheid aan de muur: Sinterklaasposter

Hang een mooie Sinterklaasposter aan de muur om de ruimte extra gezellig te maken. Kies bijvoorbeeld voor een afbeelding van Sinterklaas en zijn pieten, of een leuke tekst in Sinterklaasstijl.

5. Knutselen met de kinderen: Sinterklaasdecoratie

Maak samen met de kinderen leuke Sinterklaasdecoraties. Denk aan pepernotenkettingen, zelfgemaakte schoentjes of een Sinterklaasmobiel. Hiermee breng je niet alleen de Sinterklaassfeer in huis, maar zorg je ook voor leuke activiteiten met de kinderen.

6. Sfeervol gedekte tafel: Sinterklaastafelkleed en servetten

Maak van het dineren een feestje met een sfeervol gedekte Sinterklaastafel. Leg een mooi Sinterklaastafelkleed op tafel en vouw de servetten in originele vormen, zoals een mijter of een Pietenmuts.

7. Feestelijke raamdecoratie: Sinterklaasstickers

Versier de ramen met leuke Sinterklaasstickers. Kies bijvoorbeeld voor silhouetten van Sinterklaas en zijn pieten, of plak de namen van de kinderen op de ramen. Zo maak je niet alleen binnen, maar ook buiten een feestelijke indruk.

8. Sinterklaassfeer in de slaapkamer: Sint en Piet beddengoed

Breng de Sinterklaassfeer ook naar de slaapkamers. Kies voor speciaal Sint en Piet beddengoed, zoals dekbedovertrekken en kussenslopen met leuke Sinterklaasprintjes. Zo zal het hele gezin heerlijk wegdromen in Sinterklaasstijl.

9. Sinterklaas in de keuken: Sinterklaasbakvormen

Ga aan de slag in de keuken met Sinterklaasbakvormen. Bak bijvoorbeeld pepernotencupcakes, speculaaspoppen of een taart in de vorm van een mijter. Zo wordt koken en bakken een feestje in Sinterklaasstijl.

10. Knusse hoekjes: Sinterklaaskussens en plaids

Maak knusse hoekjes in huis met Sinterklaaskussens en plaids. Leg ze op de bank, in een leeshoekje of op een stoel. Zo creëer je gezellige plekjes waar je lekker kunt ontspannen en genieten van de Sinterklaassfeer.

Met deze 10 inspirerende ideeën kun je je huis op een originele en sfeervolle manier versieren in Sinterklaasstijl. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de gezelligheid die deze periode met zich meebrengt. Veel plezier met het versieren van je huis en het vieren van Sinterklaas!

Reacties zijn gesloten.