Maak van Sinterklaas een speelfestijn met deze geweldige spelletjes!

Maak van Sinterklaas een speelfestijn met deze geweldige spelletjes!

Maak van Sinterklaas een speelfestijn met deze geweldige spelletjes!

Traditie en gezelligheid

Sinterklaas is een van de oudste en meest geliefde tradities in Nederland. Het feest staat bekend om de gezellige sfeer, het uitdelen van cadeautjes en natuurlijk de aanwezigheid van Sinterklaas en zijn Pieten. Naast het openen van de cadeautjes is het ook erg leuk om spelletjes te spelen met familie en vrienden. In dit artikel delen we een aantal leuke en spannende spelletjes die van Sinterklaas een echt speelfestijn maken!

Pakjesestafette

Een van de meest geliefde spelletjes tijdens het Sinterklaasfeest is de pakjesestafette. Voor dit spel heb je cadeautjes, een dobbelsteen en een stopwatch nodig. Verdeel de aanwezigen in teams en geef elk team een cadeautje. Het doel van het spel is om het cadeautje zo snel mogelijk uit te pakken, maar elke keer dat er een 6 wordt gegooid met de dobbelsteen, moet het cadeautje direct worden doorgegeven aan het volgende teamlid. Het team dat als eerste het cadeautje volledig heeft uitgepakt, wint het spel!

Pepernotenrace

De pepernotenrace is een spannend en actief spel dat perfect is voor jong en oud. Plaats een aantal pionnen aan het begin van een parcours in de vorm van een Sinterklaasboot. Leg een parcours af in de kamer of buiten met obstakels. Elk team, bestaande uit twee personen, krijgt een pion en een lepel. Het doel is om zo snel mogelijk het parcours af te leggen terwijl je pepernoten op de lepel balanceert. Als de pepernoten vallen, moet het team terug naar het beginpunt. Het team dat als eerste de finish bereikt, wint de race!

Sinterklaasbingo

Bingo is altijd een gezellig spel en kan ook perfect worden aangepast aan het Sinterklaasthema. Print een aantal bingokaarten met Sinterklaasgerelateerde afbeeldingen zoals cadeautjes, schoenen, Pieten en natuurlijk Sinterklaas zelf. Voordat je begint met spelen, trek je afbeeldingen met bijvoorbeeld een stolp uit een zak. De spelers moeten deze afbeeldingen van hun kaart afstrepen. Degene die als eerste een rij of een volle kaart heeft, wint de bingo!

Sinterklaasvragenquiz

Daag je familie en vrienden uit met een Sinterklaasvragenquiz. Maak zelf een lijst met vragen over Sinterklaas, zoals “Hoeveel Pieten heeft Sinterklaas?” of “Hoe oud is Sinterklaas volgens de traditie?”. Verdeel de aanwezigen in teams en laat ze om de beurt een vraag beantwoorden. Het team dat de meeste vragen correct beantwoordt, wint de quiz. Dit spel zorgt niet alleen voor plezier, maar ook voor meer kennis over Sinterklaas en zijn tradities!

Slotwoord

Met deze leuke spelletjes maak je van Sinterklaas een speelfestijn voor jong en oud. Of je nu kiest voor de pakjesestafette, de pepernotenrace, de Sinterklaasbingo of de Sinterklaasvragenquiz, er is voor ieder wat wils. De gezelligheid en traditie van Sinterklaas worden op een speelse manier gevierd. Dus nodig je familie en vrienden uit en beleef samen een onvergetelijk Sinterklaasfeest met deze geweldige spelletjes!

Reacties zijn gesloten.