Maak van Sinterklaas een feestje met deze toffe spelletjes

Maak van Sinterklaas een feestje met deze toffe spelletjes

Maak van Sinterklaas een feestje met deze toffe spelletjes

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat het tijd is voor cadeautjes, pepernoten en gezelligheid. Dit jaar kun je het Sinterklaasfeest nog leuker maken met deze toffe spelletjes. Of je nu jong of oud bent, er is voor iedereen wel iets bij. Lees snel verder en ontdek hoe jij van Sinterklaas een onvergetelijk feest kunt maken!

Pepernotenrace

Een klassieker onder de Sinterklaasspelletjes is de pepernotenrace. Verdeel de deelnemers in teams en leg een parcours af waarbij de pepernoten in een lepel gehouden moeten worden. Het team dat als eerste bij de finish is zonder de pepernoten te laten vallen, wint. Dit spel zorgt gegarandeerd voor veel hilariteit en plezier.

Pietengymnastiek

Wil je tijdens het Sinterklaasfeest ook nog aan beweging doen? Dan is Pietengymnastiek het perfecte spel. Zet een parcours uit met verschillende oefeningen die passen bij het thema van Sinterklaas, zoals het beklimmen van daken of het dragen van zakken vol cadeautjes. De deelnemers kunnen punten verdienen door de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Het team met de meeste punten wint.

Sinterklaasbingo

Bingo is altijd een succes op feestjes, dus waarom geen Sinterklaasbingo? Maak zelf bingokaarten met afbeeldingen van typische Sinterklaasitems, zoals een mijter, een zak van Sinterklaas of een schoen. Roep één voor één de afbeeldingen op en de spelers mogen deze afstrepen op hun kaart. De eerste speler die een volle rij heeft, wint de bingo!

Pepernotenbalans

Een spel dat zowel jong als oud zal vermaken, is pepernotenbalans. Leg een aantal pepernoten op een dienblad en geef deze door aan de spelers. Zij moeten proberen om zoveel mogelijk pepernoten op hun hoofd te balanceren. Wie kan de meeste pepernoten balanceren zonder ze te laten vallen? Een uitdagend spel dat voor veel lachende gezichten zal zorgen.

Sinterklaasquiz

Test jullie kennis over Sinterklaas met een leuke quiz. Stel vragen over Sinterklaasliedjes, tradities of de geschiedenis van het feest. Verdeel de deelnemers in teams en laat hen het tegen elkaar opnemen. Wie weet het meeste over Sinterklaas en zijn Pieten? Een leerzaam spel dat ook nog eens voor veel plezier zorgt.

Maak van Sinterklaas een onvergetelijk feest!

Met deze toffe spelletjes wordt jouw Sinterklaasviering gegarandeerd een feest om nooit te vergeten. Houd rekening met de verschillende leeftijden van de deelnemers en kies spelletjes die voor iedereen leuk zijn. Zorg voor prijsjes en beloningen om de competitie aan te wakkeren. En vergeet vooral niet om te genieten van de gezelligheid en het samenzijn met familie en vrienden. Fijne Sinterklaas!

Reacties zijn gesloten.