Maak je huis gezellig met deze 10 sfeervolle decoratietips voor Sinterklaas

Maak je huis gezellig met deze 10 sfeervolle decoratietips voor Sinterklaas

10 sfeervolle decoratietips voor Sinterklaas

1. Maak een gezellige krans voor de voordeur

Wat is er leuker dan je gasten verwelkomen met een feestelijke krans aan de voordeur? Maak een krans van takken, dennenappels en kleine speelgoedfiguurtjes die passen bij het Sinterklaasthema. Hang er een mooie strik aan en je hebt meteen een warme en uitnodigende entree.

2. Creëer een sfeervolle sinterklaashoek

Maak in je woonkamer een speciale hoek waar je alle Sinterklaasdecoraties samenbrengt. Plaats een gezellige stoel, leg een kleed neer en zet daar de schoenen van de kinderen voor het sinterklaasfeest. Versier de hoek met Sinterklaasvlaggetjes, knuffelberen en kleine cadeautjes. Zo ontstaat er een gezellige en feestelijke plek waar iedereen zich in de sinterklaassfeer kan onderdompelen.

3. Verlichting voor extra sfeer

Sfeerverlichting zorgt altijd voor een gezellige ambiance. Plaats kaarsjes op tafel, hang lichtslingers op of gebruik sfeervolle lampjes in de vorm van Sinterklaasfiguren. Het zachte licht zorgt voor een warme en knusse sfeer tijdens de donkere decemberdagen.

4. Versier de ramen met raamstickers

Breng de Sinterklaasvreugde naar buiten door je ramen te versieren met leuke raamstickers. Er zijn talloze vrolijke afbeeldingen van Sinterklaas, Zwarte Piet en cadeautjes beschikbaar. Deze stickers zijn gemakkelijk aan te brengen en weer te verwijderen, waardoor ze ideaal zijn om je huis in sinterklaassfeer te brengen.

5. Knutsel je eigen Sinterklaasdecoraties

Maak samen met je kinderen leuke Sinterklaasdecoraties. Denk aan papieren schoentjes om op te hangen, knutselpieten van wc-rollen of een zelfgemaakte slinger met gekleurde vlaggetjes. Niet alleen is dit een leuke activiteit om samen te doen, het geeft ook een persoonlijke en unieke touch aan je interieur.

6. Zet een Sinterklaasboom in huis

Een Sinterklaasboom is een leuke en originele twist op de traditionele kerstboom. Versier de boom met traditionele Sinterklaasversieringen, zoals chocolademunten, pepernoten, kleine cadeautjes en zelfgemaakte knutselwerkjes. Het zorgt voor een vrolijke en feestelijke sfeer in huis.

7. Decoreer de eettafel in Sinterklaasthema

Maak een feestelijke eettafel door deze te decoreren in Sinterklaasthema. Leg een rood tafelkleed neer en versier deze met gouden schoteltjes, servetten en bestek. Plaats een mooie vaas met gekleurde bloemen in het midden en strooi wat pepernoten over de tafel. Zo creëer je een gezellige en feestelijke sfeer tijdens het Sinterklaasdiner.

8. Hang een Sinterklaasslinger op

Een Sinterklaasslinger is een eenvoudige manier om je huis in sinterklaassfeer te brengen. Hang de slinger langs de trapleuning, aan de muur of aan de deurklink. Kies voor een slinger met vrolijke kleuren en leuke Sinterklaasfiguren, zoals Sinterklaas, Zwarte Piet en cadeautjes.

9. Geef je interieur een Sinterklaastouch

Breng subtiele Sinterklaasaccenten aan in je interieur. Vervang bijvoorbeeld de kussenhoezen op de bank voor exemplaren met Sinterklaasafbeeldingen, leg een Sinterklaaskleed neer of hang een Sinterklaasschilderij aan de muur. Op deze manier geef je je huis een sfeervolle en speelse uitstraling tijdens de Sinterklaasperiode.

10. Maak een Sinterklaashoekje in de tuin

Als je een tuin hebt, kan je ook buiten een gezellig plekje creëren in Sinterklaasstijl. Plaats een kleine tent, versierde bomen en struiken met lichtjes en hang een Sinterklaasslinger op. Zo kunnen de kinderen ook buiten genieten van de feestelijke sfeer en zich helemaal inleven in het Sinterklaasverhaal.

Met deze 10 sfeervolle decoratietips tover je je huis om tot een gezellige en feestelijke plek tijdens Sinterklaas. Gebruik je creativiteit en verwen jezelf en je gezin met de warme sfeer van dit bijzondere feest. Geniet van de voorpret en maak er samen een onvergetelijk Sinterklaasfeest van!

Reacties zijn gesloten.