Knutselen met Sinterklaas: Maak je eigen mijter!

Knutselen met Sinterklaas: Maak je eigen mijter!

Knutselen met Sinterklaas: Maak je eigen mijter!

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat het tijd is om creatief aan de slag te gaan! Een van de leukste knutselactiviteiten rondom Sinterklaas is het maken van je eigen mijter. In dit artikel geven we je inspirerende ideeën en handige stappen om zelf een mooie mijter te knutselen. Haal je knutselspullen tevoorschijn en ga aan de slag!

Benodigdheden

Voordat je begint, is het belangrijk om te zorgen dat je de juiste materialen in huis hebt. Hier is een lijstje met benodigdheden voor het maken van je eigen mijter:

  • Stevig rood papier
  • Goudkleurig papier of folie
  • Lijm
  • Elastiek
  • Potlood
  • Schaar
  • Eventuele versieringen zoals verf, glitter of stickers

Stap 1: Knip de mijtervorm uit

Neem het stevige rode papier en een potlood. Teken hierop de vorm van een mijter. Dit kun je doen door een rechthoekige vorm te maken en de bovenkant af te ronden. Knip de mijtervorm vervolgens uit met een schaar.

Stap 2: Versier de mijter

Voordat je de mijter in elkaar gaat zetten, kun je ervoor kiezen om deze te versieren. Maak bijvoorbeeld gebruik van verf, glitter of stickers om jouw mijter helemaal naar wens te maken. Laat de versieringen goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 3: Plak het goudkleurige papier

Knip een strook goudkleurig papier of folie uit die de onderkant van je mijter bedekt. Lijm deze strook op de mijter om een mooie rand te creëren. Dit geeft de mijter een feestelijk tintje!

Stap 4: Maak gaatjes voor het elastiek

Aan de zijkanten van de mijter maak je nu twee kleine gaatjes. Hier komt straks het elastiek doorheen, zodat je de mijter op je hoofd kunt dragen. Let erop dat de gaatjes groot genoeg zijn om het elastiek doorheen te rijgen.

Stap 5: Bevestig het elastiek

Rijg een stuk elastiek door de gaatjes aan de zijkant van de mijter. Zorg ervoor dat het elastiek precies op maat is, zodat de mijter goed blijft zitten op je hoofd. Knoop de uiteinden van het elastiek aan elkaar vast, zodat het niet los kan schieten.

En voilà, je eigen mijter is klaar! Je kunt nu genieten van Sinterklaas op een creatieve en originele manier. Laat je fantasie de vrije loop en maak de mijter helemaal zoals jij wilt. Veel knutselplezier!

Reacties zijn gesloten.