DIY Sinterklaas: Gezellig samen knutselen

DIY Sinterklaas: Gezellig samen knutselen

DIY Sinterklaas: Gezellig samen knutselen

Het is bijna weer zover, Sinterklaas komt naar ons land! Een tijd van gezelligheid, cadeautjes en lekkernijen. Wat is er nu leuker dan samen met je familie en vrienden creatieve en persoonlijke Sinterklaasdecoraties maken? In dit artikel geven we je enkele leuke ideeën voor DIY Sinterklaas knutselwerkjes. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van deze Sinterklaas een onvergetelijke belevenis!

Pepernoten slinger

Een leuke en simpele DIY decoratie voor Sinterklaas is een pepernoten slinger. Deze slinger kun je gemakkelijk zelf maken met gekleurde papieren cirkels en een touwtje. Knip de cirkels uit het papier en maak er gaatjes in. Rijg het touwtje door de gaatjes en klaar is je slinger! Hang hem op in de woonkamer of boven de schoorsteenmantel voor een feestelijke sfeer.

Schoenendoos surprise

De traditie van Sinterklaas surprises is erg geliefd, maar het kan soms lastig zijn om een originele en creatieve surprise te bedenken. Een leuke en handige DIY surprise is een schoenendoos surprise. Neem een schoenendoos en versier deze in Sinterklaas thema. Maak een geheime opening in de doos en vul deze met cadeautjes en lekkernijen. Vergeet niet een persoonlijke boodschap toe te voegen om het extra speciaal te maken.

Sinterklaas slinger

Wil je het huis nog meer in Sinterklaas sfeer brengen? Maak dan een Sinterklaas slinger! Neem gekleurd papier en knip deze in de vorm van Sinterklaas en zijn Pieten. Versier de figuren met glitters, stiften of ander knutselmateriaal. Maak gaatjes in de figuren en rijg een touwtje door de gaatjes. Hang de slinger op in de gang of boven de eettafel voor een feestelijke touch.

Pietendiploma

Het is altijd leuk om de kinderen te betrekken bij het Sinterklaasfeest. Maak een Pietendiploma om de kinderen te belonen voor hun inzet en hulp tijdens de Sinterklaasperiode. Ontwerp het diploma zelf op de computer of maak gebruik van leuke sjablonen die online beschikbaar zijn. Print de diploma’s uit en vul ze in met de naam van het kind en de reden waarom het een echte hulppiet is. Een leuke herinnering aan een fantastische Sinterklaasviering!

Conclusie

Sinterklaas is een tijd waarin we samen kunnen genieten van creativiteit en gezelligheid. Met deze DIY Sinterklaas knutselideeën maak je de feestperiode nog specialer. Laat je inspireren, wees creatief en geniet van het knutselen met je dierbaren. Veel plezier en een fijne Sinterklaas!

Reacties zijn gesloten.