De ondeugende streken van de Sinterklaas Pieten

De ondeugende streken van de Sinterklaas Pieten

De ondeugende streken van de Sinterklaas Pieten

De Sinterklaasperiode is altijd een tijd vol vreugde en spanning voor jong en oud. Maar naast alle cadeautjes en lekkernijen zijn het vooral de ondeugende streken van de Sinterklaas Pieten die voor veel hilariteit zorgen. In dit artikel zullen we enkele van deze grappige streken bespreken, waardoor het Sinterklaasfeest nog leuker wordt!

Pepernoten in de schoenen

Een bekende streken van de Sinterklaas Pieten is het verstoppen van pepernoten in de schoenen van kinderen. Terwijl de kinderen slapen, sluipen de Pieten de kamer binnen en laten ze stiekem een handvol pepernoten achter in de schoenen. Wanneer de kinderen ’s ochtends hun schoenen aantrekken, worden ze verrast door de heerlijke geur en de lekkere traktatie.

Chocoladeletters verstoppertje

Een andere leuke streek is het spelen van verstoppertje met de chocoladeletters. De Sinterklaas Pieten verstoppen de chocoladeletters op verschillende plekken in huis. De kinderen moeten dan op zoek gaan en proberen hun eigen letter te vinden. Vaak worden er flink wat verstopplekken gekozen, wat het spel extra spannend maakt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er een chocoladeletter verstopt zit in de broodtrommel of achter de gordijnen!

Verwisselde cadeautjes

De Sinterklaas Pieten zijn ook meester in het verwisselen van cadeautjes. Terwijl de kinderen vol spanning hun cadeautjes uitpakken, kan het zomaar gebeuren dat ze per ongeluk het cadeautje van hun broer of zus openmaken. Dit zorgt vaak voor een komische situatie, waarbij de hele familie dubbel ligt van het lachen. Uiteraard worden de cadeautjes uiteindelijk weer op de juiste plek teruggegeven, zodat iedereen blij is met zijn of haar eigen presentje.

Glimmende gezichten

Als laatste kunnen we niet om de ondeugende gezichten van de Sinterklaas Pieten heen. De Pieten staan erom bekend dat ze graag gek doen en flauwe grapjes uithalen, zoals het achterlaten van glimmende sporen op de wangen van slapende kinderen. Wanneer de kinderen wakker worden en in de spiegel kijken, zien ze tot hun verbazing dat ze glimmende pakjes, pietenmutsen of roetvegen op hun gezicht hebben. Dit zorgt altijd voor veel gelach en plezier!

Samenvatting

De Sinterklaas Pieten weten ieder jaar weer voor de nodige ondeugendheid te zorgen tijdens het Sinterklaasfeest. Met streken zoals het verstoppen van pepernoten, het spelen van verstoppertje met chocoladeletters, het verwisselen van cadeautjes en het achterlaten van glimmende sporen op gezichten zorgen ze voor veel plezier en lachende gezichten. Het zijn deze grappige streken die het Sinterklaasfeest zo speciaal maken!

Reacties zijn gesloten.