De betoverende plaatsen in Spanje waar Sinterklaas zijn tijd doorbrengt

De betoverende plaatsen in Spanje waar Sinterklaas zijn tijd doorbrengt

De betoverende plaatsen in Spanje waar Sinterklaas zijn tijd doorbrengt

Spanje: het thuisland van Sinterklaas

Sinterklaas in Spanje

De oorsprong van Sinterklaas ligt in Nederland, maar wist je dat de goedheiligman zijn tijd in Spanje doorbrengt? Sinterklaas woont het grootste deel van het jaar in Spanje, waar hij zich voorbereidt op zijn jaarlijkse bezoek aan Nederland en België. In dit artikel nemen we je mee naar de betoverende plaatsen in Spanje waar Sinterklaas zijn tijd doorbrengt.

Valencia: het aankomstpunt van Sinterklaas

De haven van Valencia

Elk jaar komt Sinterklaas aan in de haven van Valencia. Dit is het officiële aankomstpunt van de goedheiligman en zijn trouwe metgezellen, de Pieten. De haven is prachtig versierd en er wordt een groots welkomstfeest georganiseerd. Duizenden mensen staan langs de kade om Sinterklaas toe te juichen.

De Stad van de Kunsten en Wetenschappen

Valencia is niet alleen bekend om zijn haven, maar ook om de prachtige Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Deze moderne architectuur is een bezoek meer dan waard. Sinterklaas kan hier genieten van de vele culturele attracties en indrukwekkende gebouwen.

Madrid: de hoofdstad van Spanje

Het Koninklijk Paleis

Een van de plaatsen waar Sinterklaas tijd doorbrengt in Spanje is het Koninklijk Paleis in Madrid. Dit imposante paleis is een van de grootste paleizen ter wereld en een belangrijke bezienswaardigheid in de stad. Hier kan Sinterklaas tot rust komen en genieten van de pracht en praal van dit historische gebouw.

Het Retiro Park

In Madrid bevindt zich ook het prachtige Retiro Park, een oase van rust midden in de stad. Sinterklaas kan hier wandelen langs de prachtige vijvers en genieten van de groene omgeving. Het Retiro Park is een geliefde plek onder zowel toeristen als locals en biedt Sinterklaas de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte.

Barcelona: de parel aan de Spaanse kust

De Sagrada Familia

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Barcelona is de Sagrada Familia. Deze indrukwekkende kathedraal is ontworpen door Gaudí en is nog altijd niet afgerond. Sinterklaas kan hier genieten van de prachtige architectuur en de spirituele sfeer van dit bijzondere bouwwerk.

Het Park Güell

Een andere plek die Sinterklaas in Barcelona niet mag missen, is het Park Güell. Dit park staat bekend om zijn kleurrijke mozaïeken, prachtige uitzichten over de stad en unieke architectuur. Hier kan Sinterklaas heerlijk wandelen en genieten van de gezellige sfeer.

Slotwoord

Spanje heeft veel te bieden voor Sinterklaas en zijn Pieten. Van het bruisende Valencia tot de historische pracht van Madrid en de levendigheid van Barcelona, er is voor ieder wat wils. Deze betoverende plaatsen in Spanje vormen de ideale plekken voor Sinterklaas om zijn tijd door te brengen en zich voor te bereiden op zijn jaarlijkse bezoek aan Nederland en België.

Reacties zijn gesloten.