Dansen met Sinterklaas en zijn Pieten: vrolijke liedjes voor het feest

Dansen met Sinterklaas en zijn Pieten: vrolijke liedjes voor het feest

Dansen met Sinterklaas en zijn Pieten: Vrolijke liedjes voor het feest

De tijd van het jaar is weer aangebroken: Sinterklaas en zijn Pieten zijn in het land! Het is een feestelijke periode vol cadeautjes, pepernoten en gezelligheid. Naast het zetten van je schoen en het uitpakken van je cadeautjes, is er nog een leuke traditie die je samen met Sinterklaas en zijn Pieten kunt doen: dansen! In dit artikel delen we enkele vrolijke liedjes om het feest met Sinterklaas en zijn Pieten helemaal compleet te maken.

Het Sinterklaasjournaal

Voordat we ingaan op de liedjes, willen we eerst even stilstaan bij Het Sinterklaasjournaal. Dit programma op televisie vertelt het verhaal van de aankomst van Sinterklaas in Nederland en alle avonturen die hij meemaakt. Door naar Het Sinterklaasjournaal te kijken, kom je nog meer in de sfeer van het feest en leer je meer over de tradities. Het is een leuke manier om samen met Sinterklaas en zijn Pieten de voorpret te beleven!

Sinterklaasliedjes om op te dansen

Een feest is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Hieronder vind je enkele vrolijke Sinterklaasliedjes waarop je samen met Sinterklaas en zijn Pieten kunt dansen:

  1. Zie ginds komt de stoomboot – Dit klassieke Sinterklaasliedje kondigt de komst van Sinterklaas aan. Het heeft een vrolijk ritme dat uitnodigt om mee te bewegen.
  2. Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht – Dit liedje is een echte meezinger waarop je lekker kunt dansen. De vrolijke melodie brengt meteen de juiste sfeer in huis.
  3. Hoofdpiet, wat zit er in mijn schoen? – Dit moderne Sinterklaasliedje is populair bij kinderen. Met de bijbehorende danspasjes zorgt het voor veel plezier en beweging.
  4. Hij komt, hij komt – Een klassieker die iedereen wel kent. Dit liedje nodigt uit om in een rij te gaan staan en al dansend over de cadeautjes te springen.
  5. De zak van Sinterklaas – Een vrolijk liedje waarbij je kunt doen alsof je zelf een cadeautje bent. Verstop je onder een laken en kom tevoorschijn zodra het liedje begint te spelen. Gegarandeerd plezier!

Gebruik deze liedjes als inspiratie, maar voel je vrij om je eigen dansjes te bedenken. Het belangrijkste is dat je samen met Sinterklaas en zijn Pieten plezier maakt en geniet van de muziek.

Een feest voor jong en oud

Of je nu jong of oud bent, dansen met Sinterklaas en zijn Pieten is een feest voor iedereen. Het brengt plezier, beweging en verbindt mensen. Samen dansen zorgt voor een gezellige sfeer en maakt het feest compleet.

Dus, zet de radio aan, zing uit volle borst mee en laat je helemaal gaan op de vrolijke Sinterklaasliedjes. Vier het feest samen met Sinterklaas en zijn Pieten en geniet van de gezelligheid. Dans alsof niemand kijkt en maak er een onvergetelijk Sinterklaasfeest van!

Reacties zijn gesloten.