Creatieve Sinterklaas activiteit: Pietenmutsen en mijters maken

Creatieve Sinterklaas activiteit: Pietenmutsen en mijters maken

Creatieve Sinterklaas activiteit: Pietenmutsen en mijters maken

Voorbereiding

Het is weer bijna Sinterklaas en dat betekent dat het tijd is om creatief aan de slag te gaan! Een leuke activiteit voor jong en oud is het maken van Pietenmutsen en mijters. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je deze feestelijke hoofddeksels zelf kunt maken. Haal de knutselspullen maar tevoorschijn en laten we beginnen!

Benodigdheden

Voordat we van start gaan, is het handig om te weten welke materialen je nodig hebt. Voor het maken van de Pietenmutsen heb je nodig:
– Stevig gekleurd papier (in verschillende kleuren)
– Schaar
– Lijm
– Versieringen, zoals pompons, glitter en veertjes
– Eventueel lintjes om de muts vast te maken

Voor het maken van de mijters heb je nodig:
– Stevig rood papier (of goudkleurig)
– Geel papier
– Schaar
– Lijm
– Eventueel glitter en steentjes

Stap 1: Pietenmutsen maken

Neem een vel stevig gekleurd papier en vouw deze dubbel. Teken aan de open zijde een driehoekige vorm (zoals een kerstmuts). Knip deze vorm uit en je hebt de basis van de muts. Vervolgens kun je de muts versieren met bijvoorbeeld gekleurde stroken papier, glitter of pompons. Laat je creativiteit de vrije loop! Als laatste kun je aan de onderkant van de muts twee gaatjes maken waar je een lint doorheen kunt rijgen. Op deze manier kun je de muts vastmaken onder de kin.

Stap 2: Mijters maken

Neem een vel stevig rood papier en knip een rechthoekige vorm uit. Vouw de rechthoek dubbel en teken aan de bovenkant een driehoekige vorm. Knip deze vorm uit en je hebt de basis van de mijter. Vervolgens kun je een rechthoek uit geel papier knippen en deze op de mijter plakken als rand. Om de mijter een extra feestelijk tintje te geven, kun je gebruik maken van glitter en steentjes. Plak deze op de mijter naar eigen smaak.

Stap 3: De finishing touch

Nu je de Pietenmutsen en mijters hebt gemaakt, is het tijd om de finishing touch toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde veertjes op de Pietenmutsen of een gouden kruis op de mijters. Laat je fantasie de vrije loop en maak er iets moois van!

Conclusie

Met deze creatieve Sinterklaas activiteit zul je zeker indruk maken. Het zelf maken van Pietenmutsen en mijters brengt niet alleen plezier, maar geeft ook een persoonlijke touch aan het feest. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet samen met je familie en vrienden van deze knutselactiviteit. Sinterklaas zal trots zijn op jullie zelfgemaakte hoofddeksels!

Reacties zijn gesloten.