Beleef het ultieme Sinterklaasfeest met deze fantastische spelletjes!

Beleef het ultieme Sinterklaasfeest met deze fantastische spelletjes!

Beleef het ultieme Sinterklaasfeest met deze fantastische spelletjes!

De tijd van Sinterklaas is weer aangebroken en dat betekent gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk spelletjes! Of je nu een feestje organiseert voor de hele familie, een groep vrienden of een klas vol kinderen, met deze fantastische spelletjes maak je er een onvergetelijk Sinterklaasfeest van. Lees snel verder en ontdek de leukste activiteiten voor jong en oud!

Sinterklaasbingo

Een spelletje dat altijd een succes is, is Sinterklaasbingo. Gebruik bingokaarten met afbeeldingen van typische Sinterklaasitems, zoals pepernoten, schoenen en de zak van Sinterklaas. De bingogetallen kun je vervangen door rijmpjes of Sinterklaasliedjes. Roep een rijmpje of zing een liedje en laat de deelnemers zoeken naar de bijbehorende afbeelding op hun bingokaart. Een spannend en leuk spel voor jong en oud!

Pakjesestafette

De pakjesestafette is een actief spel waarbij teamwerk centraal staat. Verdeel de spelers in teams en geef elk team een stapel ingepakte cadeautjes. Zet aan het begin van het parcours een mand of bak neer. Het doel is om zo snel mogelijk alle cadeautjes naar de andere kant van het parcours te brengen en in de mand te stoppen. Maar pas op, de cadeautjes mogen niet worden aangeraakt met de handen! Gebruik bijvoorbeeld een lepel, een tang of een houten plankje om de cadeautjes te verplaatsen. Het team dat als eerste alle cadeautjes in de mand heeft gestopt, wint het spel.

Pepernotenrace

De pepernotenrace is een spel vol actie en plezier. Maak een parcours in de ruimte waarin het spel wordt gespeeld, bijvoorbeeld met pionnen, stoelen of tape op de vloer. Leg aan het begin van het parcours een grote hoop pepernoten neer. De spelers moeten één voor één zo snel mogelijk naar de hoop rennen, een handvol pepernoten pakken en zo snel mogelijk terugrennen naar de start. De speler die als eerste terug is met de pepernoten, wint het spel. Let op: je mag tijdens de race met maximaal één hand de pepernoten vasthouden!

Pietenquiz

Een gezellige quiz mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het Sinterklaasfeest. Organiseer een pietenquiz met vragen over de geschiedenis van Sinterklaas, bekende Sinterklaasliedjes en andere leuke feitjes. Verdeel de spelers in teams en geef elk team een belletje of zoemer waarmee ze kunnen aangeven dat ze het antwoord weten. Stel vragen om beurten en geef punten aan de teams met de juiste antwoorden. Het team met de meeste punten aan het einde van de quiz, wint het spel.

Met deze fantastische spelletjes wordt jouw Sinterklaasfeest gegarandeerd een succes! Of je nu met vrienden, familie of collega’s speelt, er is voor ieder wat wils. Ga de uitdaging aan met de pakjesestafette, test je kennis tijdens de pietenquiz en geniet van actie en plezier tijdens de pepernotenrace. En natuurlijk mag het klassieke Sinterklaasbingo niet ontbreken. Veel plezier en een vrolijk Sinterklaasfeest!

Reacties zijn gesloten.