8 DIY-ideeën om je huis om te toveren in een Sinterklaaswalhalla

8 DIY-ideeën om je huis om te toveren in een Sinterklaaswalhalla

Maak van je huis een Sinterklaaswalhalla met deze 8 DIY-ideeën

De decembermaand is weer aangebroken en dat betekent dat Sinterklaas en zijn Pieten binnenkort weer in het land zijn. Een gezellige tijd vol cadeautjes, pepernoten en warme chocolademelk. Wil jij ook graag je huis omtoveren in een sfeervol Sinterklaaswalhalla? Met deze 8 DIY-ideeën kun je zelf aan de slag en zorg je voor een feestelijke en warme sfeer in huis.

1. Sfeervolle Sinterklaasverlichting

Een van de meest sfeervolle manieren om je huis in Sinterklaassfeer te brengen, is met behulp van verlichting. Hang lichtslingers met kleine Sinterklaasfiguurtjes op of maak zelf lampjes in de vorm van pepernoten. Zo creëer je een gezellige en warme sfeer in huis.

2. Zelfgemaakte Sinterklaasversiering

Maak je huis extra feestelijk met zelfgemaakte Sinterklaasversiering. Knutsel bijvoorbeeld samen met de kinderen een Sinterklaasmobiel van gekleurd papier. Ook kun je makkelijk zelf Sinterklaasraamstickers maken door zwarte vellen papier uit te knippen en deze op je raam te plakken.

3. Geurige Sinterklaaspotpourri

Een heerlijke geur in huis zorgt voor extra warmte en gezelligheid. Maak zelf een geurige Sinterklaaspotpourri door stukjes sinaasappel, kruidnagel en kaneelstokjes te mixen. Doe dit in een mooi schaaltje en zet het in de woonkamer. De heerlijke geur zal je meteen in Sinterklaassferen brengen.

4. Pietenmaskers voor de kinderen

Laat de kinderen zich helemaal inleven in het Sinterklaasfeest door zelf Pietenmaskers te maken. Knip maskers uit gekleurd papier en zorg voor wat elastiekjes. Versier de maskers met veertjes, glitters en stiften. De kinderen zullen zich gegarandeerd vermaken én ze hebben meteen hun eigen Pietenmasker voor pakjesavond.

5. Sinterklaasslingers voor de gezelligheid

Ook met Sinterklaasslingers kun je je huis eenvoudig omtoveren tot een feestelijke plek. Maak zelf slingers door pepernoten of cadeautjes van papier aan een touwtje te rijgen. Hang deze op in de woonkamer, de gang of boven de eettafel. Gegarandeerd dat je huis er meteen sfeervol uitziet.

6. Originele Sinterklaaskrans maken

Een prachtige Sinterklaaskrans aan de voordeur verwelkomt Sinterklaas en zijn Pieten op een feestelijke manier. Je kunt zelf eenvoudig een Sinterklaaskrans maken door een krans van stro te versieren met Sinterklaasfiguurtjes, lintjes en kleine cadeautjes. Hang de krans aan je voordeur en laat iedereen zien dat jouw huis klaar is voor het Sinterklaasfeest.

7. Sinterklaasknuffels voor extra gezelligheid

Verspreid door het huis kun je ook Sinterklaasknuffels neerzetten voor extra gezelligheid. Verzamel je Sinterklaasknuffels en zet ze bij elkaar op een plank of in een mand. Je kunt ze eventueel aanvullen met kleine cadeautjes of lekkernijen. Zo creëer je een speelse en sfeervolle hoek in je huis.

8. Sinterklaaskussen op de bank

Maak je bank extra feestelijk met een Sinterklaaskussen. Je kunt zelf een kussenhoes maken van stof met een Sinterklaasprint, of je kunt een kant-en-klaar kussenhoes kopen. Leg het kussen op de bank en je hebt meteen een eyecatcher in huis.

Met deze 8 DIY-ideeën tover je je huis in no-time om in een gezellig Sinterklaaswalhalla. Je kunt eenvoudig zelf aan de slag gaan en zo zorgen voor een feestelijke sfeer in huis. Laat het Sinterklaasfeest maar beginnen!

Reacties zijn gesloten.