15 budgetvriendelijke tips voor het inrichten van je huis in Sinterklaasstijl

15 budgetvriendelijke tips voor het inrichten van je huis in Sinterklaasstijl

15 Budgetvriendelijke tips voor een Sinterklaasstijl inrichting

Vrolijke versieringen

Bij het inrichten van je huis in Sinterklaasstijl hoef je geen fortuin uit te geven. Met een paar simpele en goedkope versieringen kun je al een gezellige sfeer creëren. Denk aan Sinterklaasvlaggetjes, slingers in de kleuren rood en geel, en leuke raamstickers in de vorm van pepernoten.

Zelfgemaakte raamtekeningen

Een leuke en goedkope manier om je huis in Sinterklaasstijl te versieren, is door zelf raamtekeningen te maken. Je kunt gebruik maken van sjablonen die je online kunt vinden. Met wat krijtstiften kun je mooie tekeningen op de ramen maken, zoals de staf van Sinterklaas, een mijter of pepernoten.

Kleurrijke kussens

Geef je bank een Sinterklaas make-over door er kleurrijke kussens op te leggen. Kies voor kussens in de kleuren rood, geel en wit, met leuke Sinterklaasprints erop. Dit geeft meteen een gezellige en feestelijke uitstraling aan je woonkamer.

Sfeervolle verlichting

Om je huis in Sinterklaasstijl te verlichten, kun je gebruik maken van sfeerverlichting. Denk aan gekleurde kerstlampjes die je op een speelse manier door je interieur kunt hangen. Ook kaarsjes in warme kleuren passen goed bij de Sinterklaas sfeer.

Knutselwerkjes met de kinderen

Een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen, is het maken van knutselwerkjes voor in huis. Maak bijvoorbeeld samen een Sinterklaasmobiel van gekleurd papier en wattenbollen. Of maak een Sinterklaas slinger door te knippen en te plakken. Dit geeft niet alleen een persoonlijk tintje aan je interieur, maar zorgt ook voor gezelligheid en creativiteit.

Sinterklaasboeken en films

Breng de Sinterklaas sfeer in huis door Sinterklaasboeken en -films neer te leggen. Dit zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor vermaak. Lees samen met de kinderen een Sinterklaasverhaal voor of kijk een leuke Sinterklaasfilm op de bank.

Pepernotenpot

Vul een grote glazen pot met pepernoten en zet deze op tafel. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens erg lekker. Op deze manier heb je altijd wat lekkernijen in huis voor als er visite langskomt.

Sinterklaas kleurplaten

Print een aantal Sinterklaas kleurplaten uit en leg deze op de eettafel. Dit is een leuke activiteit voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen. Kleur samen de kleurplaten in en hang ze op als decoratie.

Sinterklaas muziek

Zet gezellige Sinterklaas muziek op om helemaal in de Sinterklaasstemming te komen. Er zijn genoeg afspeellijsten te vinden op online muziekplatforms. Of maak zelf een Sinterklaasplaylist met je favoriete Sinterklaasliedjes.

Cadeautjes in Sinterklaaspapier

Pak je cadeautjes in met Sinterklaaspapier in plaats van inpakpapier met kerstprints. Hiermee breng je meteen de Sinterklaas sfeer in huis. Je kunt het cadeaupapier ook gebruiken als decoratie, bijvoorbeeld door er slingers van te maken.

Zelfgemaakt Sinterklaas snoepgoed

Maak zelf Sinterklaas snoepgoed, zoals kruidnoten, marsepein of borstplaat. Op deze manier kun je niet alleen genieten van een lekker zelfgemaakt hapje, maar het ziet er ook nog eens feestelijk uit in je huis.

Kleed je huis aan met Sinterklaas accessoires

Breng de Sinterklaas sfeer in huis door het plaatsen van leuke Sinterklaas accessoires. Denk aan een Sinterklaasbeeldje op de vensterbank, een mijter aan de deur of een Sinterklaaskrans aan de muur. Hiermee maak je je huis helemaal klaar voor het Sinterklaasfeest.

Sinterklaasgedichtjes inlijsten

Schrijf mooie Sinterklaasgedichtjes en lijst ze in. Hang ze op aan de muur of zet ze op een plankje. Hiermee creëer je niet alleen een persoonlijke touch in huis, maar het geeft ook een knusse sfeer.

Houd het simpel

Onthoud dat het niet altijd nodig is om groots uit te pakken. Soms is een simpele en subtiele Sinterklaas touch al voldoende om een gezellige sfeer in huis te creëren. Voeg een paar leuke versieringen toe en geniet van de magie van Sinterklaas.

Met deze budgetvriendelijke tips kun je op een eenvoudige en betaalbare manier je huis in Sinterklaasstijl inrichten. Geniet van de gezelligheid en de warme sfeer die het met zich meebrengt. En wie weet brengt Sinterklaas wel een extra cadeautje langs voor je creatieve inspanningen!

Reacties zijn gesloten.