10 creatieve tips voor het versieren van je huis in Sinterklaasstijl

10 creatieve tips voor het versieren van je huis in Sinterklaasstijl

10 Creatieve tips voor het versieren van je huis in Sinterklaasstijl

1. Sfeervolle raamdecoraties

Maak je ramen feestelijk met Sinterklaasraamstickers of knutsel zelf decoraties van papier. Denk aan Sinterklaasfiguren, pepernoten en cadeautjes. Zo creƫer je direct een gezellige sfeer in huis.

2. Kleurrijke slingers en guirlandes

Versier je woonkamer met vrolijke slingers en guirlandes in de typische Sinterklaaskleuren rood, geel en groen. Hang ze langs de muur, over de deuren en langs de trapleuning voor een feestelijk effect.

3. Tafeldecoratie met Sinterklaasmotieven

Maak je tafel extra speciaal tijdens het Sinterklaasfeest. Versier deze met tafellopers, placemats en servetten in Sinterklaasmotieven. Denk aan afbeeldingen van pakjes, pepernoten en schoentjes. Zorg voor bijpassend bestek en servies voor een compleet plaatje.

4. Gloedvolle verlichting

Breng extra sfeer in huis met gezellige verlichting. Hang gekleurde kerstlampjes op in de Sinterklaaskleuren en verlicht je woonkamer. Plaats kaarsen in Sinterklaashouders voor een warm en knus effect.

5. Sierlijke Sinterklaasfiguren

Zet mooie Sinterklaasfiguren zoals kleine beelden, poppen of knuffels neer op verschillende plekken in huis. Denk hierbij aan de schouw, vensterbank of op de salontafel. Zo breng je de Sinterklaasstemming nog meer tot leven.

6. Originele Sinterklaasboom

Wil je graag een Sinterklaasboom? Kies dan voor een alternatieve variant, zoals een takkenboom die je versiert met oranje, rood en geel gekleurde ballen. Hang er ook kleine Sinterklaasaccessoires in, zoals schoentjes en mijters.

7. Creatieve raamstickers

Naast de standaard raamstickers kun je ook zelf creatief aan de slag gaan. Knutsel bijvoorbeeld je eigen raamdecoraties van zwart papier. Tover de ramen om tot echte Sinterklaasschilderijen door silhouetten van Sinterklaas, Zwarte Piet en cadeaus uit te knippen en op de ramen te plakken.

8. Gepersonaliseerde schoenenzakken

Maak het schoen zetten nog specialer door gepersonaliseerde schoenenzakken te maken voor elk gezinslid. Versier de jute zakken met verf, stof, lintjes, glitters of strijkapplicaties. Een leuke activiteit voor het hele gezin!

9. Speelse Sinterklaasballonnen

Hang gekleurde ballonnen op in de woonkamer en versier deze met plaatjes van Sinterklaas en Zwarte Piet. Blaas de ballonnen op en knoop ze vast met gekleurde linten. Dit zorgt voor een speelse en feestelijke sfeer.

10. Sinterklaasversiering voor buiten

Vergeet je tuin of balkon niet te versieren! Hang slingers in de bomen, plaats Sinterklaasfiguren in de tuin en zet verlichting neer voor een warm welkom voor Sinterklaas en zijn Pieten.

Met deze 10 creatieve tips kun je je huis volledig in Sinterklaasstijl versieren. Maak er een feestelijk en gezellig Sinterklaasfeest van!

Reacties zijn gesloten.